Ένα δάκρυ κύλησε: Οι Ισπανοί χρησιμοποιούν τη λέξη “Kolotumba” που έκανε διάσημη η Ελλάδα!

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα δάκρυ κυλάει απ’ τα μάτια μας καθώς διαβάζουμε πως οι Ισπανοί χρησιμοποιούν τη λέξη “Kolotumba” που έκανε διάσημη η Ελλάδα! Ο όρος “Kolotumba” έγινε παγκοσμίως γνωστός το 2015 απ’ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κι εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να νιώσουμε περήφανοι που η El Pais αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη με ελληνική έμπνευση!

Δεν είναι τρολ κι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία απ’ το άρθρο της El Pais, η εφημερίδα χρησιμοποίησε κανονικά τον όρο “Kolotumba” αφού οι Ευρωπαίοι τώρα κάνουν λόγο για Καταλανική kolotumba. Λέτε να ζητήσουμε τα πνευματικά δικαιώματα;;

Όπως γράφει η El Pais στο άρθρο της, εξηγώντας τι είναι η “Kolotumba”, «είναι μια ελληνική πολιτική έννοια που σημαίνει ότι περιστρέφεσαι κατά 180 μοίρες. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, έκανε γνωστή την έννοια σε παγκόσμιο επίπεδο μετά από ένα δημοψήφισμα για το σχέδιο διάσωσης της χώρας του όπου κατέληξε να κάνει το αντίθετο από αυτό που ζήτησε από το λαό: Ο Τσίπρας κάλεσε για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, παρά την απόρριψη των Ελλήνων. Στις Βρυξέλλες μίλησε αυτή την Τρίτη για την καταλανική Kolotumba: Μια διαβεβαίωση ανεξαρτησίας σε αδιέξοδο, μια διακοπή συνουσίας με την οποία απειλείται αλλά δεν τελειώνει. Ο πρόεδρος Puigdemont ζητά τη μεσολάβηση της ΕΕ σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεθνοποίησης. Η αρχική απάντηση από τις Βρυξέλλες, ενώ περιμένει το σώμα των Επιτρόπων της ΕΕ να εγκρίνει αυτή τη θέση, είναι ότι δεν θα υπάρξει τέτοια διαμεσολάβηση. Η Επιτροπή έχει μέχρι στιγμής απορρίψει αυτόν τον ρόλο. Θα το στηρίξουμε μόνο αν το ζητήσει η κυβέρνηση του Mariano Rajoy. Και ο Rajoy δήλωσε σαφώς σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή, ότι δεν θα ζητήσει με κανέναν τρόπο μια ευρωπαϊκή ή διεθνή διαμεσολάβηση».

Η Ελλάδα για ακόμα μια φορά χάραξε τον δρόμο κι οι υπόλοιποι ακολουθούν! Μπράβο στον Αλέξη!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved