Τους βλέπουμε καθημερινά στο MasterChef, έχουν μπει μέσα στην καρδιά μας, τους θαυμάζουμε ως σεφ και φυσικά έχουμε δοκιμάσει το μενού των εστιατορίων τους. Επειδή, όμως, μπορεί να αναρωτιέσαι… Ποια είναι τα εστιατόρια των κριτών του MasterChef;

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Πάνος Ιωαννίδης έχουν τα “παιδιά” τους τα εστιατόριά τους, για τα οποία είναι περήφανοι και εάν δεν το έχεις κάνει ήδη, πρέπει οπωσδήποτε να πας να τα δοκιμάσεις! Είναι όλα στο κέντρο της Αθήνας, σε αρκετά κοντινή απόσταση μεταξύ τους και είναι όλα μοναδικά.

Ποια είναι τα εστιατόρια των κριτών του MasterChef;

Σωτήρης Κοντιζάς- Nolan- Proveleggios

Στο NOLAN (Βουλής 31-33, Αθήνα) ξεχωρίζει η αγάπη για το καλό φαγητό, η άνετη ατμόσφαιρα και ένα μενού που δεν ορίζεται γεωγραφικά. Ορίζεται μόνο από την όρεξη και τη διάθεση της ομάδας για νόστιμο και «φιλόξενο» φαγητό -φαγητό που προκύπτει από την αγάπη για την ίδια τη διαδικασία της αναζήτησης των πρώτων υλών, των τεχνικών, των δοκιμών και της δημιουργίας. Φαγητό που, «πατώντας» στην Ελλάδα, έχει επιρροές από παντού –από το street food του Βιετνάμ και του Πεκίνο μέχρι το αγαπημένο σε όλους τηγανητό κοτόπουλο.

Το Proveleggios  (Παραμυθιάς 11, Κεραμεικός) δεν είναι απλά ένα εστιατόριο! Φαντάσου μια ομάδα μαγείρων που τους δίνεις το χώρο και τα υλικά να πειραματιστούν, να καταπιαστούν με συνταγές και πρώτες ύλες. Και σε αυτό το χώρο βάζεις και καλεσμένους. Ανθρώπους που όχι μόνο θέλουν να φάνε, αλλά να γίνουν μέρος της διαδικασίας. Να δοκιμάζουν το αποτέλεσμα, να μπλέκονται στα πόδια των μαγείρων, να τρώνε και να πίνουν ως μέρος ενός εν εξελίξει project φαγητού. Το Proveleggios δεν θέλει μόνο να φτιάχνει φαγητό: Θέλει να σκέφτεται πάνω σε αυτό.

Λεωνίδας Κουτσόπουλος- Feedέλ Urban Gastronomy- Feedέλ Asador

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος επιμελείται το μενού στο Feedέλ Urban Gastronomy (Κτενά 1, Αθήνα) και στο Feedέλ Asador (Κύπρου 19 & Ναπολέοντος Ζέρβα 24, Γλυφάδα).

To Feedέλ Urban Gastronomy μας προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι με μοναδικές ελληνικές γαστρονομικές απολαύσεις, χωρίς να απομακρυνθούμε από το Κέντρο της Αθήνας! Γευστικές δημιουργίες από τον σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλο, μοναδικές ετικέτες κρασιού επιλεγμένες από τον Ελληνικό αμπελώνα, cocktail εμπνευσμένα από αυθεντικά ελληνικά συστατικά της χώρας μας αλλά και ελληνικά προϊόντα καφέ και μπύρας μας περιμένουν σε ένα νέο ξεχωριστό και όμορφο περιβάλλον.

Η λέξη “Asador” αναφέρεται στην τεχνική μαγειρέματος πιάτων σε ανοικτή φλόγα, που είναι η πιο παλαιά μέθοδος μαγειρέματος και μας θυμίζει πάντα τις απλές απολαύσεις της ζωής. Βασισμένη σε αυτή τη φιλοσοφία, η ομάδα του Feedέλ Asador, μας υποδέχεται σε έναν φιλόξενο και πλήρως ανακαινισμένο χώρο στην Γλυφάδα.

Με πρώτες ύλες άριστης ποιότητας και πιάτα μαγειρεμένα με μεράκι, το Feedέλ Asador μας προσκαλεί σε ένα γαστρονομικό ταξίδι γεύσεων και απολαύσεων συνδυασμένων τέλεια με cocktails αλλά και πολλές ετικέτες κρασιών του ελληνικού αμπελώνα.

Πάνος Ιωαννίδης- Ovio

To Ovio (Απόλλωνος 4, Αθήνα) δημιουργήθηκε απ΄τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Πάνο Πολίτη του ιταλικού Cupola. Έχει ιταλική κουζίνα, πειραγμένη ενσωματώνοντας μέσα λίγη Ελλάδα και Ανατολή!

Θα δοκιμάσεις υπέροχο ριζότο και κουσκουσότο, homemade pasta fresca, πίτσες κι ένα οσομπούκο που δεν θα μπορείς να το βγάλεις απ’ το μυαλό σου!

 

Δες ακόμα:

Δοκιμάσαμε το μενού στο ολοκαίνουριο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη!