Για πρώτη φορά, η Άσπα Τσίνα μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, μια μορφή καρκίνου στο αίμα, τον τρόπο που το αντιμετωπίζει και το πώς την βοηθάει ο γιος της σ’ αυτό τον αγώνα.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” της Ελεονώρας Μελέτη, η Άσπα Τσίνα μοιράστηκε με την δημοσιογράφο και τους τηλεθεατές την κατάσταση της υγείας της και το πώς το βίωσε μέχρι τη διάγνωση:

Το πρόβλημα με την υγεία μου ξεκίνησε από έναν φρικτό πόνο στη μέση, ένιωσα ότι κόπηκα στα δύο. Πριν βγει η διάγνωση, εγώ γνώριζα ότι είχα κάτι πολύ σοβαρό. Μετά από ειδικές εξετάσεις έμαθα ότι έχω έναν σοβαρό καρκίνο. Έχω έναν αιματολογικό καρκίνο που λέγεται πολλαπλό μυέλωμα. Στο γιο μου είπα από την αρχή ότι έχω έναν σοβαρό καρκίνο που τρώει τα κόκαλα. Έπρεπε άμεσα να ξεκινήσω εντατική χημειοθεραπεία, αλλά ήθελα να εκπληρώσω πρώτα το επαγγελματικό μου όνειρο. Γύρισα το βίντεο κλιπ τέσσερις μετά τη διάγνωση για καρκίνο, πονούσα, αλλά το ήθελα πολύ. Είμαι στη φάση της εντατικής χημειοθεραπείας

Στη συνέχεια, η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στη δύναμη που παίρνει από τον γιο της, το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος τον καρκίνο της μητέρας του, λέγοντας πως ήταν ο μόνος ήταν ψύχραιμος απ’ την αρχή:

Ο μόνος ο οποίος ήταν ψύχραιμος και ένιωθα ότι με καταλαβαίνει στο εκατό τοις εκατό ήταν ο γιος μου. Όταν του είπα για τον καρκίνο μου είπε: “Μαμά, δεν θέλω να πεθάνεις” και του είπα: “Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνω, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα αλλά κάποια στιγμή όλοι πεθαίνουμε. Αυτό που θέλω να θυμάσαι είναι ότι γεννιόμαστε μόνοι μας και πεθαίνουμε μόνοι μας. Στο μεσοδιάστημα της ζωής μας, συναντούμε ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι τυχαίοι για τη ζωή μας, υπάρχει λόγος. Η μαμά είναι δίπλα σου για να σε βοηθάει όσο μπορεί και στο βαθμό που μπορεί. Η ύπαρξή σου δεν είναι συνεξάρτηση της δικής μου ύπαρξης. Δεν θέλω να είσαι φοβισμένος”

Η Άσπα Τσίνα είπε πως δεν φοβάται τον θάνατο διότι νιώθει ότι έχει ζήσει πολλά όμορφα πράγματα στη ζωή της κι όταν φύγει, θα φύγει ευτυχισμένη.

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο. Έζησα πολύ ωραία πράγματα σε αυτή τη ζωή κι αν φύγω θα φύγω ευτυχισμένη γιατί έχω εκπληρώσει την αποστολή μου. Απολαμβάνω τη μοναξιά μου και δεν θέλω κάποιον σύντροφο στο πλευρό μου», συμπλήρωσε η Άσπα στην εξομολόγησή της.

Όπως είπε, το επόμενο βήμα στη θεραπεία που κάνει είναι η αυτόλογη μεταμόσχευση, αλλά δεν είναι σίγουρη εάν θέλει να το κάνει.

Η έρευνα γύρω απ’ το συγκεκριμένο νόσημα είναι σε εξέλιξη. Ψάχνουν για το καλύτερο δυνατό φάρμακο. Ποιος μου λέει ότι του χρόνου δεν θα έχει βγει κάτι πιο ισχυρό και αποτελεσματικό ώστε να μην χρειάζεται ο ασθενής να μπει στη διαδικασία της αυτόλογης μεταμόσχευσης;

Όσα είπε η Άσπα Τσίνα στην Ελεονώρα Μελέτη: