Αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις των πράξεών του έρχεται ο δημοφιλής ηθοποιός Kevin Spacey. Μετά το πρόωρο τέλος της σειράς House Of Cards έπειτα απ’ τις κατηγορίες εναντίον του τηλεοπτικού Frank Underwood για σεξουαλική παρενόχληση, ο ηθοποιός δεν θα λάβει το ειδικό βραβείο Emmy, το οποίο προοριζόταν φέτος για τον ίδιο.

Η Διεθνής Τηλεοπτική Ακαδημία αποφάσισε να μην απονείμει το ειδικό βραβείο Emmy στον Kevin Spacey μετά την καταγγελία του Anthony Rapp ότι δέχθηκε στα 14 του- το 1986- σεξουαλική επίθεση απ’ τον τότε 26χρονο διάσημο ηθοποιό στο διαμέρισμά του.

Ο Kevin Spacey επρόκειτο να τιμηθεί με το συγκεκριμένο βραβείο στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου. Το βραβείο απονέμεται σ’ εκείνους που με τα «δημιουργικά επιτεύγματά τους έχουν συνεισφέρει στη ποιότητα της τηλεοπτικής παραγωγής παγκοσμίως». Στο παρελθόν είχαν λάβει το συγκεκριμένο βραβείο οι Steven Spielberg, Downton Abbey, Julian Fellowes και Simon Cowell.

Θυμίζουμε ότι ο Kevin Spacey εξέδωσε την Δευτέρα ανακοίνωση με την οποία δήλωσε πως δεν θυμάται τίποτα απ’ όσα του καταλογίζει ο συνάδελφός του, ωστόσο, τόνισε πως εάν όντως έγιναν όλα αυτά, ζητάει συγγνώμη για τη «βαθιά απρεπή συμπεριφορά μεθυσμένου».

Photo: Frederick M. Brown/Getty Images