Ο διαγωνισμός μαγειρικής όσο περνάει ο καιρός και οι παίκτες μειώνονται, γίνεται όλο και πιο απαιτητικός. Η δοκιμασία της Τετάρτης ήταν απαιτητική και όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία εμπειρία πάνω στο πιάτο που κλήθηκε να μαγειρέψει, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Στο επεισόδιο του Masterchef  την Τετάρτη, οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση -Κωνσταντίνος, Ηλέκτρα και Σελίμ- κλήθηκαν να δημιουργήσουν μέσα σε 50 λεπτά ένα φρικασέ με βασικό υλικό το κρέας ή το ψάρι. Η συγκεκριμένη δοκιμασία δυσκόλεψε τον Σελίμ, ο οποίος δεν είχε ξαναφτιάξει κάτι αντίστοιχο και δεν γνώριζε τις παρασκευές που χρειάζονται. Τελικά, παρουσίασε ένα πιάτο ολοκληρωμένο και νόστιμο, ωστόσο, κατά τους κριτές ήταν το λιγότερο πετυχημένο απ’ τα τρία. Η αποχώρηση Σελίμ απ’ το MasterChef κόστισε ακόμα και στους κριτές, με τον Σωτήρη Κοντιζά να σχολιάζει χαρακτηριστικά πως “θα είναι μια απώλεια”.

Συγκεκριμένα, μόλις άφησε την ποδιά του και αποχαιρέτησε τους κριτές ο Σελίμ, ο Σ. Κοντιζάς σχολίασε πως “θα είναι απώλεια” με τον Πάνο Ιωαννίδη να συμπληρώνει: “Ήδη μας έχει λείψει νομίζω”.

Λίγο πριν την αποχώρηση Σελίμ, και οι τρεις κριτές είχαν συμφωνήσει και είχαν δηλώσει ανοιχτά στους τρεις υποψήφιους ότι ο Σελίμ είναι ο παίκτης με την ταχύτερη και μεγαλύτερη εξέλιξη μέσα στο MasterChef.

Παράλληλα, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είπε πως αν έβγαινε απ’ τον ρόλο του κριτή, τότε θα έλεγε ότι ο Σελίμ έχει τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να έχει ο μάγειρας που θα προσλάβει στο μαγαζί του.

Η αποχώρηση Σελίμ απ’ το MasterChef

https://www.youtube.com/watch?v=eb7_gxohp5U

Το πιάτο της Ηλέκτρας εντυπωσίασε τους κριτές, οι οποίοι, ωστόσο, της έκρουσαν το καμπανάκι για τη συνέχεια καθώς θεώρησαν πως ήταν περισσότερο μια “ομαδική” προσπάθεια, αφού η βοήθεια που της πρόσφεραν οι συμπαίκτες της απ’ τον εξώστη ήταν παραπάνω από εμφανής. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του Κοντιζά ότι η Ηλέκτρα κατά την δοκιμασία ήταν σαν “μαγειρική μαριονέτα”.

https://www.youtube.com/watch?v=KFtn7yg-DlU