Η υπόθεση του Harvey Weinstein έχει αποκτήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον μετά τις καταγγελίες δεκάδων γυναικών ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση απ’ τον διάσημο παραγωγό. Με το hashtag #MeToo γυναίκες στα social media μοιράζονται τις εμπειρίες τους και γίνονται μια γροθιά ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση. Ευτυχώς για όλους, οι άνδρες αποφάσισαν να μην μείνουν αμέτοχοι κι έφτιαξαν το δικό τους hashtag για να υποστηρίξουν τις γυναίκες.

Με το hashtag #HowIWillChange άνδρες απ’ όλο τον κόσμο συζητούν πώς μπορούν να γίνουν καλύτεροι για τις γυναίκες και να τις υποστηρίξουν. Το hashtag αποτελεί σκέψη του Αυστραλιανού συγγραφέα Benjamin Law, ο οποίος ζήτησε από τους άνδρες followers του να μοιραστούν τον τρόπο με τον οποίο προτίθενται να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους απέναντι στις γυναίκες!

«Άνδρες είναι η σειρά μας», έγραψε ο Law. «Μετά από τις χθεσινές ατελείωτες #MeToo ιστορίες για τις γυναίκες που κακοποιούνται και παρενοχλούνται, σήμερα λέμε #HowIWillChange».

Στη συνέχεια μοιράστηκε τις δικές του δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάς σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για τις γυναίκες.

Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συνήθως, υπήρξαν περιπτώσεις ανδρών που όχι απλά δεν θέλησαν να συμμετέχουν σ’ αυτό, αλλά προκάλεσαν λέγοντας πως δεν θα αναλάβουν την ευθύνη για τις ενέργειες άλλων υπονομεύοντας την προσπάθεια…

Αφήνοντας, όμως, στην άκρη αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά, οι άνδρες του #HowIWillChange αξίζουν πολλά μπράβο για την πρωτοβουλία!

https://twitter.com/GrantKnepper2/status/920108214322171909

https://twitter.com/web_stirs/status/920040314542243840