Άκης Πετρετζίκης: Συμβουλές για το πώς να τρώμε στην καραντίνα!

LIKE US ON FACEBOOK

Ο Άκης Πετρετζίκης στο «Καλύτερα δε Γίνεται» έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές για αυτή την περίοδο της καραντίνας που μένουμε σπίτι. 

Μέσω Skype εμφανίστηκε ο Άκης Πετρετζίκης στο «Καλύτερα δε Γίνεται» και μίλησε με τη Ναταλία Γερμανού και τους συνεργάτες της για το τι πρέπει να τρώμε αυτές τις μέρες της καραντίνας. Δεν είναι και τόσο εύκολο, άλλωστε, να είσαι όλη μέρα σε καραντίνα και μάλιστα και για πολλές ώρες. Είναι πολύ εύκολο να πάρεις κιλά, αν δεν τρέφεσαι σωστά.

Ο γνωστός σεφ έδωσε, λοιπόν, μερικές συμβουλές για το ποια προϊόντα πρέπει να ψωνίζουμε την περίοδο της καραντίνας.

Όπως είπε κι ο ίδιος, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να τραφούν όλοι με υγιεινό και σπιτικό φαγητό, αφού δεν μπορούν να βγαίνουν έξω.

Για πρώτη φορά ο Έλληνας θα τραφεί με 100% σπιτικό φαγητό. Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Όλοι μαγειρεύουνε 

Η μεγάλη παγίδα, στην οποία μπορεί να πέσουν πολλοί, όπως είπε, είναι το να μαγειρέψουν μεγάλες ποσότητες. Ο ίδιος μας συμβουλεύει να μαγειρεύουμε την ποσότητα του φαγητού που μας χρειάζεται, προκειμένου να μπούμε στη διαδικασία να φάμε περισσότερο.

Ο Άκης Πετρετζίκης τόνισε, ακόμα, πως πρέπει να αγοράσουμε ζυμαρικά, όσπρια, κρέας, το οποίο όμως είναι καλό να το μαγειρέψουμε πρώτα και μετά να το καταψύξουμε και όχι το αντίστροφο. Για τον ίδιο είναι πολύ σημαντικά μερικά υλικά, όπως ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, αυγά και όσπρια. Γενικά είναι καλό να αγοράζουμε αναλώσιμα και χρήσιμα προϊόντα.

Τα όσπρια είναι η υπερτροφή, όπως είπε, η φυτική πρωτεΐνη που μας χρειάζεται. Έχουν σημαντικές βιταμίνες κι είναι αυτό που πρέπει να αγοράζει ο περισσότερος κόσμος μαζί φυσικά με τα ζυμαρικά, ενώ υπάρχουν πολλές νόστιμες συνταγές με όσπρια.

Διάβασε ακόμα:

Η Πόπη Τσαπανίδου μένει σπίτι και στέλνει ένα ξεχωριστό μήνυμα σε όλους μας!

Photo: Instagram account/ akis_petretzikis
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved