Όταν έρχεται η στιγμή να βαφτείς, το make up είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία που χρησιμοποιείς. Είναι ένα must do και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να το εφαρμόσεις. Οι ερωτήσεις, όμως, είναι πολλές. “Πώς απλώνω το make up;” “Ποιος είναι ο σωστός τρόπος;”

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι ό,τι σε βολεύει και ό,τι έχεις συνηθίσει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο, ένα ειδικό σφουγγάρι, ακόμα και τα ίδια σου τα δάχτυλα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες και πρέπει να τους ακολουθείς αν θέλεις ένα επαγγελματικό και ταυτόχρονα φυσικό αποτέλεσμα. Παρακάτω σου εξηγώ αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις. Ελπίζω να σε βοηθήσουν!

Πως θα κάνουμε το no make up makeup

Πώς να εφαρμόσεις το make up σου με τα δάχτυλά σου;

Τα δάχτυλά μας αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο όταν πλησιάζει η στιγμή που πρέπει να βαφτούμε για να βγούμε μια βόλτα ή για να πάμε στη δουλειά μας. Αν δεν είσαι make up artist το πιθανότερο είναι πως χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου για να εφαρμόσεις το μακιγιάζ σου, αλλά την επόμενη φορά που θα πας να το κάνεις πρέπει να ακολουθήσεις ορισμένους κανόνες για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Πριν ξεκινήσεις θα πρέπει να βεβαιωθείς πως τα δάχτυλά σου είναι εντελώς καθαρά. Πάρε το υγρό foundation σου και άπλωσέ το με τα δάχτυλά σου με κινήσεις προς τα έξω, απαλά. Να θυμάσαι πως το foundation δεν πρέπει να εφαρμόζεται σαν ενυδατική κρέμα, πάντα πρέπει να κάνεις ταμποναριστές κινήσεις.

Πώς να εφαρμόσεις το foundation σου με το πινέλο;

Συνήθως το πινέλο οι make up astrists το χρησιμοποιούν για να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα, πολλές φορές, όμως, το αρνητικό είναι ότι οι τριχούλες του μπορεί να δημιουργήσουν μικρές ραβδώσεις στο δέρμα σου και το αποτέλεσμα να μην είναι ομοιόμορφο. Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο, το μυστικό είναι να επιλέγεις πινέλα με πολύ λεπτές τριχούλες. Επιπλέον, όταν εφαρμόζεις το make up σου με πινέλο πρέπει να έχεις τοποθετήσει το foundation σου στο δέρμα σου σε μικρές βουλίτσες, η μια κοντά στην άλλη κι έπειτα να το απλώνεις με κινήσεις πάντα προς τα έξω.

Μπορείς να δείχνεις όμορφη χωρίς καθόλου make up

πώς απλώνω το make up
Pexels

Πώς να εφαρμόσεις το make up σου με σφουγγαράκι;

Αν θέλεις ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα η χρήση σφουγγαριού είναι η μόνη λύση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις να βάφεσαι είναι πως πρέπει να βρέξεις το σφουγγάρι σου και να το στραγγίξεις καλά, ώστε να φύγει όλο το νερό. Αφού τοποθετήσεις το make up στο πρόσωπό σου ξεκίνα να το απλώνεις με ταμποναριστές κινήσεις. Όταν φτάσεις στην περιοχή των ματιών και της μύτης, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις την λεπτή πλευρά του σφουγγαριού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμάσαι πώς ο λαιμός σου έχει διαφορετικό χρώμα από το πρόσωπό σου, οπότε είναι απαραίτητο να τον βάφεις κι αυτόν. Εκτός, βέβαια, αν θες να υπάρχει αυτή η αντιαισθητική γραμμή “οριοθέτησης”.

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις τα πινέλα του make up σου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News