Αν είμαι βέβαιη ότι δεν πάσχω από ένα σύνδρομο, αυτό είναι της Rapunzel. Πάντα θαύμαζα τα πολύ μακριά μαλλιά που θυμίζουν πριγκίπισσας, αλλά δεν αποτελούσαν hair goal μου. Στο παρελθόν, χωρίς δεύτερη σκέψη, έκοψα τα τότε πολύ μακριά μαλλιά μου σε καρέ. Όμως, αυτές τις ακραίες αλλαγές στα κουρέματα δεν ασπάζεται η πλειοψηφία των γυναικών και είναι λογικό. Παρόλα αυτά, τα κουρεμένα μαλλιά είναι συνήθως και τα πιο υγιή και αυτό πρέπει να αποτελεί goal όλων μας. Έτσι σήμερα, θα σου παρουσιάσω τέσσερα καλοκαιρινά χτενίσματα που θα φρεσκάρουν το shape της κουπ σου, χωρίς να κοντύνουν τα μαλλιά σου.

Σε συνεργασία με το κομμωτήριο The KUT

Το αγαπημένο από τα καλοκαιρινά κουρέματα: Layers

καλοκαιρινά κουρέματα
cc: The Kut

Όχι, μη ταράζεσαι δεν αναφέρομαι στο «σκληρό» φιλάρισμα των 90s. Μπορεί το Rachel Cut της Rachel Green, aka Jennifer Aniston, στα «Φιλαράκια» να ήταν so hot, όμως, ούτε η ίδια δεν θα έκοβε τα μαλλιά της έτσι, πια. Το  new age layering είναι σχεδόν αόρατο. Πραγματοποιείται στις άκρες των μαλλιών απαλλάσσοντάς τα από τη ψαλίδα και ταυτόχρονα δίνοντάς τους κίνηση. Προσδίδουν ανάλαφρο όγκο και είναι η αρχή για να εξασκηθείς στη δημιουργία waves στο σπίτι. Μιλάω εκ πείρας. Από τότε που υιοθέτησα το συγκεκριμένο κούρεμα μπορώ και χτενίζω πιο εύκολα τα μαλλιά μου στο σπίτι. Οι κυματισμοί πραγματοποιούνται με μία και γρήγορα. Τα μαλλιά μου δείχνουν πιο πλούσια. Είναι ένα από τα καλοκαιρινά κουρέματα που αν έχεις σπαστά μαλλιά, θα σε βολέψει πολύ.

Ξέρω ποια skin και hair care trends θα ακολουθήσεις το 2021

Το καρέ αλλιώς…

καλοκαιρινά κουρέματα
cc: The KUT

Σίγουρα, αυτή τη στιγμή αυτές τις λέξεις διαβάζουν και κορίτσια που έχουν τα μαλλιά τους κουρεμένα σε καρέ. Αυτό, δε σημαίνει ότι οινεπιλογές τους είναι περιορισμένες. Για το καλοκαίρι μπορούν να αφήσουν το μπροστινό κομμάτι των μαλλιών λίγο πιο μακρύ. Αυτό το κούρεμα σου δίνει την ευελιξία να δημιουργήσεις κυματισμούς, χωρίς να κοντύνουν τα μαλλιά σου. Επίσης, σε αυτό το κούρεμα ταιριάζουν πολύ τα frame braids.

Η γαλλική εκδοχή από τα καλοκαιρινά κουρέματα: Curtain Bangs

καλοκαιρινά κουρέματα
cc:  The KUT

Το “je ne sais quoi” vibe των Γαλλίδων αντικατοπτρίζεται στο 100% στα μαλλιά του και πιο συγκεκριμένα στις αφέλειες τους. Μάλιστα έχουν και το δικό τους όνομα που ακούει στο “french girl bangs”. Για το καλοκαίρι ο ιδανικός τύπος αφελειών είναι τα curtain bangs. Ανάλαφρα πέφτουν περιμετρικά του προσώπου και δημιουργούν μία νοητή κορνίζα, τονίζοντας τα χαρακτηριστικά.

Η πρόταση για τα πολυυύ μακριά μαλλιά

καλοκαιρινά κουρέματα
cc: The KUT

Τι γίνεται με τα κορίτσια που δε θέλουν να κουρευτούν; Θα κουρευτούν! Θα ισιώσουν τις άκρες τους επειδή δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιαισθητικό ως θέαμα από τα πολύ μακριά μαλλιά με ουρές. Απομακρύνοντας τις φθαρμένες άκρες τα μαλλιά φαίνονται πιο πλούσια στο τελείωμα και δεν χάνετε πόντους από το μήκος τους.

Λοιπόν, σε έπεισα να κουρευτείς;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News