Έχεις σγουρά μαλλιά; Μήπως σε δυσκολεύουν λίγο; Μήπως τελικά τα δυσκολεύεις εσύ; Σε κάθε περίπτωση, βρήκαμε τα λάθη στα σγουρά μαλλιά που κάνεις κι εσύ και συνεπώς φαίνονται λιγότερο ωραία.

Τα σγουρά μαλλιά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί οι περισσότεροι να σε θεωρούν τυχερή που έχεις αυτά τα ιδιαίτερα και φυσικά μαλλιά, όμως εσύ ξέρεις πολύ καλά πως θέλουν φροντίδα και πρέπει να διατηρείς συνεχώς ζωντανές και εντυπωσιακές τις μπούκλες σου.

Ωστόσο, στην προσπάθειά σου κάνεις και μερικά λαθάκια. Ποια είναι αυτά; Ήρθε η ώρα να τα μάθεις και να τα διορθώσεις!

Τα λάθη στα σγουρά μαλλιά που κάνεις κι εσύ

Τα χτενίζεις

Όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου ναι μεν ξεμπερδεύονται, αλλά οι μπούκλες σου γίνονται πιο ατίθασες και ακανόνιστες, ενώ μερικές φορές καταλήγεις απλά να χαλάς και το σχήμα τους. Ο καλύτερος τρόπος για να τα ξεμπλέξεις είναι την ώρα που απλώνεις το conditioner στα μαλλιά σου, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου.

λάθη στα σγουρά μαλλιά
Unsplash/ Thought Catalog

Τα ξεπλένεις λάθος

Δεν αρκεί απλά να τα ξεπλύνεις. Αν θες τα μαλλιά σου να έχουν όγκο, φρόντισε να τα ξεπλένεις στο λούσιμο με αναποδογυρισμένο κεφάλι κι έτσι φυσικά να τα χτενίσεις με τα δάχτυλά σου, όπως είπαμε προηγουμένως. Θα εκπλαγείς με τον όγκο που θα αποκτήσουν!

Χρησιμοποιείς λάθος την πετσέτα

Το λάθος που κάνεις είναι ότι τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα, κάτι που θα τα φριζάρει ακόμα περισσότερο. Αντιθέτως, αυτό που έχεις να κάνεις αφού τελειώσεις με το λούσιμο είναι έτσι όπως είσαι με αναποδογυρισμένο κεφάλι να τα τυλίξεις στη πετσέτα σου σαν τουρμπάνι, για λίγα λεπτά. Έτσι, οι ρίζες θα στεγνώσουν με φορά προς τα πάνω και τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν περισσότερο όγκο.

λάθη στα σγουρά μαλλιά
Freepik

Δεν χρησιμοποιείς προϊόντα για τα μαλλιά

Τα σγουρά σου μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση. Όσο είναι ακόμα νωπά μπορείς να εφαρμόσεις μερικά προϊόντα μαλλιών, ενώ μην ξεχνάς να τα περιποιείσαι και με μάσκα μαλλιών. Μην ξεχνάς πως οι μπούκλες σου τη χρειάζονται περίπου δύο φορές την εβδομάδα.

Λες ναι στο πιστολάκι

“Ψήνεις” τα μαλλιά σου συνεχώς και μετά αναρωτιέσαι τι πάει λάθος. Τα σγουρά μαλλιά είναι υπέροχα αν κατά 80% στεγνώνουν μόνα τους. Το υπερβολικό σεσουάρ μπορεί να χαλάσει το σχήμα της μπούκλας και να τους αφαιρέσει όγκο.

Τα λάθη που κάνεις όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News