Υπάρχουν μερικά καλλυντικά που δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ να τα βάζεις ταυτόχρονα στο πρόσωπό σου! Πλέον, υπάρχει και μια κρέμα για τα μάτια, για το λαιμό, για τα χείλη για κάθε σπιθαμή του σώματός μας.

Θέλεις να εξαφανίσεις τις ρυτίδες; Πάρε ρετινόλη (retinol). Θέλεις να λάμπεις σαν τον ήλιο; Δοκίμασε κάτι με υαλουρονικό οξύ. Ψάχνεις κάτι να διώξεις τα σκοτεινά σημεία και σημάδια στο πρόσωπό σου; Χρειάζεσαι έναν ορό βιταμίνης C. Υπάρχουν τόσα πολλά καλλυντικά που κάπου χάνεσαι…

Με όλα αυτά τα δραστικά συστατικά, όμως, που έχουν τα προϊόντα χρειάζεται προσοχή και οι δερματολόγοι μας βοηθούν σε αυτό. Συγκεκριμένα, ο δερματολόγος Dr. Y. Claire μιλώντας στο huffingtonpost.com, ανέφερε πως το γλυκολικό οξύ, το σαλικυλικό οξύ, ρετινόλη και βιταμίνη C είναι μερικά απ’ τα πιο συνηθισμένα συστατικά που συνιστούν οι δερματολόγοι. Παράλληλα, όμως, αναφέρει και ποια καλλυντικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ποτέ ταυτόχρονα διότι μπορεί να επιφέρουν το αντίθετο απ’ το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μην συνδυάσεις ΠΟΤΕ: Βιταμίνη C και Ρετινόλη

Τα προϊόντα της βιταμίνης C λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και μπορούν να βοηθήσουν στη βλάβη που δημιουργείται στο δέρμα μας απ’ τον ήλιο. Η βιταμίνη C μπορεί παράλληλα,να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία και να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών στο πρόσωπο.

Η ρετινόλη είναι ανάλογο της βιταμίνης A και μπορεί να απαλύνει τις κηλίδες και να καταπολεμήσει τις ρυτίδες. Ωστόσο, και τα δύο λειτουργούν άριστα σε διαφορετικά περιβάλλοντα pH και συνεπώς δεν πρέπει να συνδυάζονται.

Δεν μπορείς να τα συνδυάσεις αλλά μπορείς το πρωί να κάνεις χρήση ορού βιταμίνης C και το βράδυ να βάλεις μια κρέμα με ρετινόλη.

Μπορείς να συνδυάσεις: Βιταμίνη C και Αντηλιακό

H βιταμίνη C μαζί με το αντηλιακό λειτουργούν πολύ καλά σε συνδυασμό. Μπορείς να βάλεις πρώτα το πρωί βιταμίνη C μετά από πάνω κατευθείαν αντηλιακό κι άσε την κρέμα ρετινόλη για το βράδυ.

Μην συνδυάσεις ΠΟΤΕ: Υδροξυοξέα Α και Β μαζί ε Ρετινόλη

καλλυντικά

Όταν πρόκειται για καλλυντικά, τα υδορξυοξέα Α περιέχουν γλυκολικό, γαλακτικό και κιτρικό οξύ ενώ τα Β σαλικυλικό οξύ. Που θα τα βρεις αυτά; Θα τα βρεις σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την απολέπιση του προσώπου. Ωστόσο, μετά δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα που έχει ρετινόλη καθώς αυτό θα προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό στο δέρμα σου. Καλό είναι να τα χρησιμοποιείς ακόμα και διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας!

Μην συνδυάσεις: Υπεροξείδιο του Βενζολίου (benzoyl Peroxide) και ρετινόλη

Όταν τα καλλυντικά που περιέχουν ρετινόλη συνδυάζονται με προϊόντα benzoyl τότε το ένα ακυρώνει το άλλο κι επομένως δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Παράλληλα, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το bezoyl μαζί με τη βιταμίνη C ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

Δώσε προσοχή σε αυτές τις μικρές επιγραφές στα καλλυντικά και τις κρέμες σου γιατί μπορούν ν’ αποδειχθούν πραγματικά επικίνδυνες!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News