Η διαδικασία του λουσίματος γίνεται σχεδόν μηχανικά. Βρέχεις τα μαλλιά σου, βάζεις σαμπουάν, ξεπλένεις, βάζεις μαλακτική κρέμα, ξεπλένεις ξανά και τέλος. Δεν ακούγεται κάτι λάθος σε αυτό… Κι όμως, υπάρχουν λάθη που κάνεις με το conditioner χωρίς να το ξέρεις!

Oι hair experts μοιράζονται μαζί μας αυτά τα λάθη και πώς να τα αποφύγουμε για να έχουμε το λαμπερό αποτέλεσμα που θέλουμε στα μαλλιά μας!

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτά τα λάθη όταν λούζεσαι;

Τα 5 συχνά λάθη που κάνεις με το conditioner

 1. Βάζεις μέχρι τη ρίζα
  Το πιο βασικό λάθος που τείνουμε να κάνουμε είναι η εφαρμογή του conditioner στις ρίζες των μαλλιών μας. Ενώ το σαμπουάν διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής μας υγιές, το μαλακτικό προορίζεται να φροντίζει το μήκος και τις άκρες των μαλλιών μας. Με το λούσιμο των μαλλιών καθαρίζουμε το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, όμως, εάν βάλουμε μαλακτική κρέμα στη ρίζα, είναι σαν να τα λερώνουμε ξανά.
 2. Το βάζεις με λάθος τρόπο
  Οι περισσότερες γυναίκες παίρνουν απλώς λίγη ποσότητα και την εφαρμόζουν στα μαλλιά τους. Όμως, πρέπει να δίνουμε περισσότερη προσοχή στο να εφαρμόζουμε το conditioner ομοιόμορφα σε όλα τα μαλλιά μας, και ειδικά στα σημεία που είναι μπερδεμένα. Η σωστή εφαρμογή είναι ευκολότερη εφαρμόζοντας μικρές ποσότητες μαλακτικής κρέμας στα άκρα των μαλλιών μας. Στη συνέχεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια χτένα ή τα δάχτυλά μας για να απλωθεί καλά και να ξεμπερδέψουμε τα μαλλιά μας.
 3. Δεν το αφήνεις να απορροφηθεί σωστά
  Η βέλτιστη πρακτική είναι να αφήνουμε το προϊόν να παραμένει για τουλάχιστον λίγα λεπτά στα μαλλιά μας πριν το ξέβγαλμα.
 4. Χρησιμοποιείς πάρα πολύ ή πολύ λίγο
  Εάν τα μαλλιά μας έχουν μια πολύ βαριά αίσθηση μετά το λούσιμο και το στέγνωμα, τότε πιθανώς έχουμε βάλει πολλή κρέμα. Αντιθέτως, εάν τα αισθανόμαστε πολύ ξηρά, έχουμε βάλει πολύ λίγη ποσότητα. Ξεκίνα με ποσότητα που να είναι ίση με δύο νομίσματα και σιγά σιγά θα βρεις την ιδανική για το μήκος των μαλλιών σου.
 5. Δεν παίρνεις το σωστό προϊόν για τα μαλλιά σου
  Είναι τόσες πολλές οι επιλογές που υπάρχουν στην αγορά και είναι λογικό να μπερδεύεσαι. Αλλά προσοχή! Δεν θέλεις να βάλεις στα άβαφα μαλλιά σου conditioner για βαμμένα μαλλιά ή το αντίθετο. Επιπλέον, να επιλέγεις ιδανικά προϊόντα με φυσικά έλαια και συστατικά που δεν επιβαρύνουν την τρίχα.
λάθη που κάνεις με το conditioner
Pexels

Και φυσικά, είναι περιττό να πούμε ότι πρέπει να ξεπλένεις πολύ καλά τα μαλλιά σου πριν βγεις απ’ το ντους!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News