Το μακιγιάζ σίγουρα κάνει θαύματα, τι γίνεται, όμως, όταν δε το χρησιμοποιούμε με τον σωστό τρόπο και τη σωστή τεχνική; Η απάντηση είναι πως δε θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και τις περισσότερες φορές υπάρχει η πιθανότητα να το χρησιμοποιήσουμε τόσο λάθος, ώστε να μας προσθέσει παραπάνω χρόνια από την ηλικία μας. Επειδή καμία γυναίκα δε το θέλει αυτό, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές για να σωθεί!

4 λάθη στο μακιγιάζ που μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες
Pexels

Μακιγιάζ και προστατευτική μάσκα: Τα 3 σταθερά προϊόντα που δεν αλλάζω

Ποια είναι τα 4 λάθη στο μακιγιάζ που μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες;

Clean beauty και στο μακιγιάζ: Η τάση, τα brands και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

 1. Το concealer
  Όταν τοποθετούμε το concealer μας και το απλώνουμε στην περιοχή των ματιών, πρέπει να σιγουρευτούμε πως δεν έχουμε επιλέξει μια απόχρωση πάρα πολύ ανοιχτή ή πάρα πολύ σκούρα. Επιπλέον, αν έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους ή τις σακούλες κάτω από τα μάτια, προτείνεται να επιλέγουμε ελαφριά και όχι βαριά προϊόντα, καθώς έτσι γίνεται πιο έντονο το πρόβλημα. Δώσε μεγαλύτερη βαρύτητα στις αποχρώσεις που δίνουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα κι όχι τόσο στα ανοιχτά και στα σκούρα προϊόντα.
 2. Το ρουζ
  Η σύγχρονη τάση στο ρουζ είναι η έντονη απόχρωση του ροζ ή του κοραλί, καθώς αυτά τα χρώματα δίνουν μια άλλη νότα στο πρόσωπό μας, ένα πιο healthy και fresh make up look. Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε το έντονο χρώμα στο κέντρο των μήλων μας. Επιπλέον, άλλο ένα χρήσιμο tip, όσον αφορά το ρουζ, είναι όταν βουτάμε το πινέλο να το φυσάμε για να φύγει η περιττή ποσότητα. Ύστερα με απαλές κινήσεις, προσθέτουμε φρεσκάδα στο μάγουλό μας, ακολουθώντας το κόκκαλο των μήλων μας.
 3. Τα shimmery κραγιόν
  Τα shimmery κραγιόν αν και οπτικά είναι πολύ εντυπωσιακά, άλλο τόσο δύσκολο είναι να τα εφαρμόσουμε με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να μη δείχνουμε μεγαλύτερες από την ηλικία μας και να έχουμε τα επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι προτιμότερο να απλώνουμε πρώτα ένα matte κραγιόν στα χείλη μας και στη συνέχεια στο κέντρο να προσθέτουμε το shimmery για extra λάμψη.
 4. Η μάσκαρα
  Η διαδικασία εφαρμογής της μάσκαρα φαίνεται πάρα πολύ απλή, κρύβει, όμως, αρκετές παγίδες. Για να τονίσουμε το βλέμμα και να αποφύγουμε τον κίνδυνο να δείξουμε μεγαλύτερες από την ηλικία μας, πρέπει να επιμείνουμε περισσότερο στις ρίζες και όχι στις άκρες των βλεφαρίδων μας. Ας κάνουμε δύο με τρία περάσματα για έντονο και εντυπωσιακό βλέμμα και ας αποφύγουμε τις υπερβολές.
4 λάθη στο μακιγιάζ που μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες
Pexels

Μακιγιάζ για μικρά μάτια: 10 αποτελεσματικά tips για να φαίνονται μεγαλύτερα και να κάνεις πιο έντονο το βλέμμα σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News