Εσύ ξεβάφεσαι πριν πέσεις για ύπνο ή μήπως κοιμάσαι βαμμένη; Τι σου συμβαίνει όταν αφήνεις το μακιγιάζ σου όλο το βράδυ;

Μη νομίζεις πως το να κοιμάσαι χωρίς να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου είναι τόσο απλό. Εκτός από το ότι λερώνεις τα σεντόνια και τη μαξιλαροθήκη σου, κρύβει και πολλούς κινδύνους για το δέρμα σου. Εάν έχεις συχνά αυτή τη συνήθεια, λοιπόν, πρέπει να προσέξεις πολύ, αφού ενδέχεται να εκτεθείς σε σοβαρούς κινδύνους.

Τι μπορεί να σου συμβεί αν κοιμάσαι βαμμένη;

Φράζουν οι πόροι

Πολλά προϊόντα μακιγιάζ, ειδικά εκείνα που περιέχουν σιλικόνες ή ακρυλικά, μπορούν να φράξουν τους πόρους σου. Αυτά τα συστατικά διαρρέουν τους πόρους και παγιδεύουν τα βακτήρια και τα φυσικά έλαια μέσα τους. Ο συνδυασμός λαδιού, ιδρώτα, βακτηρίων και νεκρών κυττάρων του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους. Μπορεί να συμβεί ακόμα και όταν είσαι βαμμένη κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά το να αφήνεις το makeup μια ολόκληρη νύχτα στο δέρμα σου αυξάνει αυτές τις πιθανότητες. Επίσης, κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει και σπυράκια, αφού το δέρμα σου δεν αναπνέει.

Μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση

Τεχνητά χρώματα και άλλα συστατικά στο μακιγιάζ μπορούν να προκαλέσουν βλαβερές χημικές αντιδράσεις και να επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος. Κι επειδή σίγουρα δεν θες να αποκτήσεις περισσότερες ρυτίδες πριν την ώρα σου, καλό θα είναι να ξεβάφεσαι όχι απλά πριν κοιμηθείς, αλλά και μόλις γυρνάς σπίτι.

κοιμάσαι βαμμένη
Pexels

Μπορεί να δημιουργήσει μολύνσεις στα μάτια

Πολλά προϊόντα μακιγιάζ ματιών περιέχουν φορμαλδεΰδη, βαρέα μέταλλα και άλλες τοξίνες. Ο ύπνος με τοξίνες στο δέρμα σου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια και τα βλέφαρα. Εάν δεν αφαιρείς τακτικά τη μάσκαρά σου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του ματιού και της επιπεφυκίτιδας, σύμφωνα με έρευνες.

Τα χείλη σου σκάνε

Όταν κοιμάσαι, το κραγιόν απορροφά όλη την υγρασία από τα χείλη σου, με αποτέλεσμα να τα κάνει πιο ξηρά και σκασμένα.

Λιπαρά μαλλιά και λιπαρό δέρμα

Όταν κοιμάσαι βαμμένη, το μακιγιάζ μπορεί να αφήσει λεκέδες στο κρεβάτι σου, τους οποίους να απορροφήσουν το δέρμα και τα μαλλιά σου. Έτσι, τόσο το δέρμα όσο και τα μαλλιά σου γίνονται πολύ πιο λιπαρά -απ’ όσο ίσως είναι.

κοιμάσαι βαμμένη
Unsplash/Vladislav Muslakov

Το δέρμα σου γίνεται θαμπό

Το να αφήνεις στο δέρμα σου το μακιγιάζ ένα ολόκληρο βράδυ το κάνει να φαίνεται πιο άψυχο και θαμπό, αφού τα προϊόντα μακιγιάζ “κάθονται” στο δέρμα σου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως κατάλαβες είναι πολύ σημαντικό να ξεβάφεσαι πριν πας για ύπνο. Αν, όμως, ξεχάστηκες ένα βράδυ και δεν αφαίρεσες το μακιγιάζ από το πρόσωπό σου, δες τι μπορείς να κάνεις το πρωί!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News