Το να ακουμπάς το δέρμα σου και να είναι λείο και απαλό είναι αξία ανεκτίμητη. Ωστόσο προκειμένου να έχεις πιο λείο δέρμα υπάρχουν κάποια tips που θα μπορούσες να ακολουθήσεις για να τα καταφέρεις καθώς είναι θέμα καθημερινής ρουτίνας!

Πώς θα αποκτήσεις πιο λείο δέρμα

Τακτική απολέπιση

Το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να έχεις ένα πιο απαλό και υγιές δέρμα είναι η τακτική απολέπιση. Με την απολέπιση μπορείς να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα βακτήρια και τις ακαθαρσίες που συσσωρεύονται στην επιφάνειά του. Ακόμα ένα θετικό της απολέπισης είναι ότι βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό για να είναι το προϊόν που θα επιλέξεις συμβατό με τον τύπο δέρματος που έχεις.

πόροι του δέρματος

Άφθονο νερό

Σίγουρα είναι κάτι που διαβάζεις συχνά και σχετίζεται με πολλά πράγματα, ένα από αυτά είναι και το πιο λείο δέρμα. Το σώμα σου αποτελείται από περίπου 80% νερό και εξαιτίας αυτού τα κύτταρα σου το χρειάζονται προκειμένου να λειτουργούν σωστά. Όσο περισσότερο νερό πίνεις, τόσο περισσότερο νερό συσσωρεύεται στα κύτταρά σου επιτρέποντάς τους να λειτουργούν σωστά και να απομακρύνουν τις τοξίνες. Το νερό μπορεί να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται ενυδατωμένο, λαμπερό και υγιές.8-10 ποτήρια νερού ημερησίως είναι αρκετά για να αποκτήσεις το αποτέλεσμα που θες!

Βιταμίνη C

Ακόμα και αν δε μπορείς να επιβραδύνεις τις συνέπειες του ηλιακού φωτός στην επιδερμίδα σου, μπορείς να φροντίζεις να επισκευάζεις το φράγμα του δέρματός σου χρησιμοποιώντας για σύμμαχο τη βιταμίνη C. Η συγκεκριμένη βιταμίνη μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις κηλίδες του ήλιου στο δέρμα σου και να συμβάλει σε ένα πιο λείο αποτέλεσμα. Η βιταμίνη C μπορεί να δράσει ως επιφανειακό απολεπιστικό και αντιοξειδωτικό, μειώνοντας την υπερχρωματισμό, βελτιώνοντας σημάδια λεπτών γραμμών και ρυτίδων και αποτρέποντας τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Skincare εφαρμογές

Δώσε βάση στο SPF

Αν σκεφτείς τι είναι ένα απαλό δέρμα, η πρώτη εικόνα που θα σου έρθει στο μυαλό είναι εκείνη του δέρματος ενός μωρού. Το δέρμα του μωρού είναι τόσο απαλό καθώς δεν έχει εκτεθεί στις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου. Αν εφαρμόζεις καθημερινά στο δέρμα σου προϊόντα με SPF μπορείς να διασφαλίσεις ένα πιο υγιές και απαλό δέρμα ακόμα και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. Το 80% των ακτινών UV μπορούν να περάσουν από τα σύννεφα και να διεισδύσουν ακόμα και στο παράθυρο του αυτοκινήτου σου. Με την πάροδο του χρόνου, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο διαλύει τις ίνες του κολλαγόνου και την ελαστίνη στο δέρμα σου, κάτι που μπορεί να σε αφήσει με μια πιο τραχιά επιδερμίδα.

Αν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές θα καταφέρεις να αποκτήσεις ένα πιο λείο δέρμα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News