Η ρετινόλη είναι ένα θαυματουργό συστατικό και o Νο1 σύμμαχός μας στην αντιγήρανση. Τα τελευταία χρόνια η συζήτηση γύρω από τη ρετινόλη και τα πολλαπλά της οφέλη για το δέρμα είναι έντονη, αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζουμε γι’ αυτή;

Η ρετινόλη είναι μια μορφή της βιταμίνης Α, η οποία είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την υγεία του δέρματος. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πρότινος γνωρίζαμε για τις μαγικές της ιδιότητες ενάντια στην αντιγήρανση, αλλά πρόσφατα μάθαμε ότι είναι ένα σούπερ συστατικό που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακμής, ενώ ταυτόχρονα μείωνει και την παραγωγή σμήγματος, τα σημάδια και τις δυσχρωμίες του δέρματος.

Τα 5 ενεργά συστατικά που χρειάζεσαι στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σου

Αυτό το γεγονός έχει ανεβάσει στα ύψη τη δημοτικότητα της και έχει καταστήσει τη ρετινόλη ένα συστατικό ιδιαίτερα περιζήτητο για όλες τις ηλικίες. Φυσικά, αυτή η δημοτικότητα φέρνει στην επιφάνεια και μερικούς μύθους εκτός από αλήθειες. Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε τους μύθους για τη ρετινόλη που σύμφωνα με τους ειδικούς δεν έπρεπε να πιστεύουμε.

Οι μύθοι για τη ρετινόλη που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Η ρετινόλη έχει απολεπιστική δράση

Δεν μπορεί η ρετινόλη να έχει απολεπιστική δράση γιατί αυτή κάνει ακριβώς το αντίθετο, το οποίο είναι ότι βοηθάει στην αναγέννηση της επιδερμίδας. Συγκεκριμένα, αυτό που κάνει η ρετινόλη είναι να ανανεώνει το δέρμα από τα βαθύτερα στρώματά του. Το αποτέλεσμα που αφήνει στο δέρμα μπορεί να μοιάζει με αυτό ενός scrub, αλλά στην πραγματικότητα η ρετινόλη έχει μια πιο θεραπευτική δράση.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News