Όταν πρόκειται για λάδια προσώπου, η καρύδα, το αργκάν και το λάδι jojoba τείνουν να τραβούν όλη την προσοχή. Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις και ένα άλλο θαυματουργό έλαιο, το λάδι τριανταφυλλιάς, γνωστό και ως έλαιο από σπόρους τριανταφυλλιάς, ένα ισχυρό συστατικό γεμάτο με ευεργετικά οφέλη για το δέρμα σου. Αυτό το εκχύλισμα βρίσκεται σε μια ευρεία γκάμα ενυδατικών, ορών και ελαίων – το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να το έχεις χρησιμοποιήσει χωρίς να το γνωρίζεις. Εδώ είναι όλα όσα αξίζει να γνωρίσεις για το λάδι τριανταφυλλιάς.

Γιατί να βάλεις δαφνέλαιο στα μαλλιά σου;

Λάδι τριανταφυλλιάς: Τα οφέλη και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Το λάδι τριανταφυλλιάς είναι ένα έλαιο που προέρχεται από ένα συγκεκριμένο μέρος του φυτού τριαντάφυλλου. Κάτω από το τριαντάφυλλο, υπάρχει ένας μικρός καρπός. Οι σπόροι του καρπού πιέζονται για να εξαχθεί αυτό που ξέρουμε ως λάδι τριανταφυλλιάς. Αυτό το πλήρως φυσικό λάδι χρησιμοποιείται σε πολλές καλλυντικές συνθέσεις λόγω του μεγάλου φάσματος των πλεονεκτημάτων του.

Τα οφέλη του λαδιού από τριανταφυλλιά

Μελέτες δείχνουν ότι το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και να καταπραΰνει τις φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα. Είναι επίσης ένα ισχυρό ενυδατικό με πολλά αντιγηραντικά οφέλη. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της όψης των υπαρχουσών λεπτών γραμμών και ρυτίδων και στην πρόληψη του σχηματισμού νέων.

Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά όπως το ασκορβικό οξύ (γνωστή και ως βιταμίνη C) που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θαμπής όψης του δέρματος και στη βελτίωση της λάμψης του δέρματος. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, που μπορεί να προκαλέσουν πρόωρα σημάδια γήρανσης.

Και το καλύτερο απ’ όλα; Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου δέρματος. Συγκεκριμένα, είναι ένα από τα λίγα ενυδατικά και αντιγηραντικά συστατικά που είναι κατάλληλα για αυτόν τον τύπο δέρματος.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το λάδι τριανταφυλλιάς

Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς είναι ασφαλές για χρήση δύο φορές την ημέρα, είτε ως καθαρό λάδι, το οποίο μπορείς να βρεις σε τοπικό φαρμακείο, είτε ως συστατικό σε μια φόρμουλα περιποίησης δέρματος. Είναι διαθέσιμο σε όλους τους τύπους προϊόντων περιποίησης δέρματος, αλλά είναι πιο δημοφιλές στις ενυδατικές κρέμες λόγω των ενυδατικών πλεονεκτημάτων του. Εάν το χρησιμοποιήσεις ως λάδι ή ορό, θα πρέπει να το εφαρμόσεις αφού βάλεις οποιοδήποτε τοπικό φάρμακο, αλλά πριν το αντηλιακό σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News