Τι είναι και πόσο διαρκεί το botox; Να κάνω ή όχι; Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες και τι πρέπει να γνωρίζω πριν κάνω; Αν ξεκινήσω και μετά σταματήσω, θα γίνω χειρότερα από πριν; Η Πόπη Τσαπανίδου και ο δερματολόγος Νίκος Αποστολάκης συζητούν και λύνουν απορίες γι’ αυτό που μπορεί να σε αφορά και εσένα!

Το #beautyTALKS ep. 1 είναι εδώ, ανέβηκε στο IGTV της Πόπης και καταπιάνεται με ένα θέμα που απασχολεί πολύ τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες.

Ο δερματολόγος Νίκος Αποστολάκης συζητά με την Πόπη και σου λέει αν πρέπει να κάνεις botox, πότε πρέπει να το κάνεις, σε ποια ηλικία και τι να προσέξεις ώστε να πετύχεις όμορφο αποτέλεσμα!

Τι πρέπει να προσέξω πριν κάνω botox;

Όπως αναφέρει ο δερματολόγος, αυτό που έχει μεγάλη σημασία να προσέξει κάποιος που θέλει να κάνει botox είναι το σε ποιον θα απευθυνθεί για να το κάνει. Πλέον, υπάρχουν πολλοί που κάνουν botox, αλλά για να γίνει σωστά και με ασφάλεια, πρέπει να γίνει σε γιατρό. Μάλιστα, ο Νίκος Αποστολάκης μας προειδοποιεί να μην παρασυρόμαστε από τις πολύ χαμηλές τιμές που μπορεί να δούμε γιατί ίσως κρύβουν άλλουν κινδύνους.

Γιατί είναι σημαντικό να γίνει σε γιατρό;

Διότι ο γιατρός έχει εκπαιδευτεί σε αυτό που κάνει και γνωρίζει την ανατομία του προσώπου.

Χάνεις μαλλιά; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την τριχόπτωση

Πότε να ξεκινήσω να κάνω botox;

Το πότε θα ξεκινήσει κάποιος εξαρτάται απ’ τον άνθρωπο, καθώς το κάθε πρόσωπο είναι ξεχωριστό. Σε κάποιους υπάρχει ανάγκη στα 30, σε άλλους στα 40, 45 κι ούτω καθεξής, ενώ φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που δεν το χρειάζονται ποτέ στη ζωή τους.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Το πρώτο 24ωρο μετά το botox, θα πρέπει ο θεραπευόμενος να είναι πολύ προσεκτικός.

Οι παρενέργειες είναι ελάχιστες και συνήθως έχουν να κάνουν κυρίως με την κακή εφαρμογή.

Κάποιοι απ’ τους θεραπευόμενους μπορεί να έχουν πονοκέφαλο τις επόμενες ημέρες, αν και το botox πρέπει να σημειώσουμε ότι θεωρείται θεραπεία για τις ημικρανίες.

Πόσο διαρκεί το botox; Αν ξεκινήσω και μετά σταματήσω να κάνω, η εικόνα του προσώπου μου θα είναι χειρότερη;

Η διάρκειά του botox είναι 4-6 μήνες, αναλόγως και απ’ το πρόσωπο.

Ο Νίκος Αποστολάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν ισχύει αυτό που έχουμε ακούσει πολλοί, δηλαδή ότι γίνεσαι χειρότερα εάν το σταματήσεις. Και να μην θες να ξανακάνεις, απλά έχεις κερδίσει μερικούς μήνες ξεκούρασης των μυών!

Δες το video και βρες όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις για το botox!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Popi Tsapanidou 💫 (@tsapanidou)

Νίκος Αποστολάκης
Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος Omniderm

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News