Κι όμως υπάρχουν κάποιες συνήθειες που δημιουργούν ρυτίδες και τις κάνεις καθημερινά χωρίς να συνειδητοποιείς τον… κίνδυνο.

Ορισμένες φαινομενικά ακίνδυνες καθημερινές πράξεις μπορεί να έχουν αρνητικές μακροπρόθεσμες παρενέργειες για το δέρμα σου και να το οδηγήσουν σε σημάδια γήρανσης. Ποιες είναι αυτές οι 6 συνήθειες που καταστρέφουν το πρόσωπό σου και εμφανίζονται όλο και περισσότερες ρυτίδες.

Οι καθημερινές συνήθειες που δημιουργούν ρυτίδες στο δέρμα σου

Μασάς τσίχλες

Όταν μασάς, μπορεί να χρησιμοποιήσεις υπερβολικά τους μυς σου και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα. Όπως καταλαβαίνεις, το να μασάς μια τσίχλα όλη μέρα δεν είναι και το καλύτερο.

Ρυτίδες στο πρόσωπο; Βρήκαμε τους παράγοντες που εντείνουν την εμφάνισή τους και σε δείχνουν πιο γερασμένη!

Χρησιμοποιείς πολύ το smartphone

Η χρήση ενός κινητού τηλεφώνου μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι πρόωρα μεγαλύτερος. Οι ειδικοί υποπτεύονται ότι το συνεχές βλέμμα προς το τηλέφωνο μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες γραμμές στο λαιμό που δεν θα είχες αναπτύξει διαφορετικά.

συνήθειες που δημιουργούν ρυτίδες
Freepik

Τρέχεις

Κατά την άσκηση, οι δρομείς καίνε το λίπος κάτω από τα στρώματα του δέρματός τους. Η απώλεια λιπώδους ιστού μπορεί να κάνει τις ρυτίδες τους βαθύτερες. Επιπλέον, μερικοί περνούν πολλές ώρες σε εξωτερικούς χώρους χωρίς κατάλληλη προστασία από τον ήλιο, εκθέτοντας το δέρμα τους στην ηλιακή ακτινοβολία. Εάν τρέχεις σε εξωτερικό χώρο τακτικά, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς αδιάβροχο αντηλιακό, επειδή ο ιδρώτας μειώνει το επίπεδο προστασίας του αντηλιακού γρηγορότερα.

Ξεχνάς τα γυαλιά ηλίου

80% των ορατών σημείων γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων, προκαλούνται από έκθεση στον ήλιο. Όταν πιέζεις τα μάτια σου για να δεις κάτι επειδή σε τυφλώνει ο ήλιος, δημιουργούνται ρυτίδες γύρω από τα μάτια σου. Αυτό μπορεί να συμβαίνει φυσικά ακόμα κι αν έχεις κάποιο θέμα με τα μάτια, όπως μυωπία, και δεν βλέπεις καλά και τα πιέζεις και πάλι για να δεις πιο καθαρά.

Σε ποια ηλικία θα πρέπει να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς αντιρυτιδική κρέμα;

Κοιμάσαι στο πλάι

Ορισμένες στάσεις ύπνου μπορεί να προκαλέσουν ρυτίδες στο δέρμα σου. Εάν κοιμάσαι στο πλάι ή μπρούμυτα, το πρόσωπό σου πιέζεται από το μαξιλάρι σου κι έτσι διπλώνεται, δημιουργώντας ρυτίδες. Οπότε προτίμησε να κοιμάσαι ανάσκελα!

συνήθειες που δημιουργούν ρυτίδες
Freepik

Χρησιμοποιείς συνεχώς καλαμάκι

Το να ρουφάς το ρόφημά σου, τον καφέ ή το ποτό σου με καλαμάκι μπορεί να προκαλέσει σχηματισμό ρυτίδων γύρω από τα χείλη σου. Η επαναλαμβανόμενη μυϊκή κίνηση διαλύει το κολλαγόνο γύρω από το στόμα σου, οδηγώντας σε πολλές ρυτίδες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News