Το δέρμα σου επηρεάζεται καθημερινά από την ατμόσφαιρα, τις συνήθειές σου κι ένα σωρό ακόμα πράγματα γύρω σου. Και μπορεί να νομίζεις πως το φροντίζεις αρκετά και το περιποιείσαι βάζοντας κρέμες, όμως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και μερικά καθημερινά πράγματα καταστρέφουν το δέρμα σου χωρίς να το καταλάβεις.

Καθημερινά κάνεις πράγματα τα οποία φαίνονται αθώα, όμως δεν είναι και τόσο για το δέρμα σου. Ήρθε η ώρα να μάθεις αυτές τις λανθασμένες σου συνήθειες, που καταστρέφουν το δέρμα σου κι είναι καιρός να αρχίσεις να τις αποφεύγεις από εδώ και πέρα.

Όσα πρέπει να κάνεις το βράδυ για να ξυπνάς με φρέσκο και λαμπερό δέρμα κάθε πρωί!

Τα προϊόντα μαλλιών

Πολλά προϊόντα μαλλιών και styling, όπως η λακ, όταν ακουμπούν το δέρμα σου, το βλάπτουν, αφού ερεθίζεται και βγαίνουν σπυράκια κι αυτό γιατί φράζουν οι πόροι του δέρματος. Αυτό συμβαίνει επειδή τα προϊόντα μαλλιών αποτελούνται συχνά από θειικά που είναι γνωστό ότι φράζουν τους πόρους.

Προϊόντα περιποίησης δέρματος

Η εναλλαγή μεταξύ πολλών προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να μην είναι και τόσο καλή ιδέα για το δέρμα σου. Για παράδειγμα, όταν εναλλάσσεις συχνά τα προϊόντα για την εξάλειψη της ακμής, το δέρμα σου επηρεάζεται. Αντί να πειραματίζεσαι συνεχώς με διαφορετικά, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς 1-2 και να τους δώσεις χρόνο, ώστε να δράσουν.

Τοξίνες στην αφαίρεση του μακιγιάζ

Ένα άλλο κοινό καλλυντικό που μπορεί να προκαλέσει απόφραξη των πόρων και ξεσπάσματα της ακμής είναι τα τοξικά συστατικά που βρίσκονται στο προϊόν ντεμακιγιάζ. Ενώ τα προϊόντα μακιγιάζ είναι προβληματικά, η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος που χρησιμοποιείς για την αφαίρεση του μακιγιάζ συμβάλλει επίσης στον ερεθισμό του δέρματος. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να βλέπεις τα συστατικά που περιέχει το προϊόν που χρησιμοποιείς και να πλένεις το πρόσωπό σου αφού αφαιρέσεις το μακιγιάζ.

καταστρέφουν το δέρμα
Unsplash / Septian Simon

Ύπνος μπρούμυτα

Το μαξιλάρι σου απορροφά τα πάντα και όταν κοιμάσαι μπρούμυτα, το πρόσωπό σου εκτίθεται σε περισσότερα μικρόβια, τα οποία εγκλωβίζονται στην μαξιλαροθήκη, ενώ και οι πόροι φράζουν. Επιπλέον, μην ξεχνάς πως κανείς άλλος δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το μαξιλάρι σου. Αν συμβεί αυτό, απλά άλλαξε μαξιλαροθήκη.

Πλύσιμο προσώπου

Ξυπνάς το πρωί και δεν πλένεις το πρόσωπό σου, ενώ έχουν συσσωρευτεί λάδι, βρωμιά και βακτήρια. Εάν δεν ξεπλύνεις το πρόσωπό σου το πρωί, τότε η συσσώρευση που έχει δημιουργηθεί συμβάλλει άμεσα στην εμφάνιση περισσότερων ρυτίδων. Επίσης, μην ξεχνάς πως ακόμα κι αν πλένεσαι κάθε πρωί, το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό.

Το ήξερες ότι το νερό με το οποίο πλένεις το πρόσωπό σου πρέπει να έχει συγκεκριμένη θερμοκρασία;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News