Η κοτσίδα ίσως είναι το πιο βολικό hairstyle και αυτό που ταιριάζει σε όλες. Όταν τα μαλλιά σου σε ενοχλούν, τα πιάνεις κοτσίδα. Όταν ζεσταίνεσαι, τα πιάνεις κοτσίδα. Όταν είναι άλουστα, τα πιάνεις κοτσίδα. Παραλλαγές της κοτσίδας που πρέπει να δοκιμάσεις. 

Ναι, η απλή κοτσίδα είναι πασέ κι αυτό γιατί υπάρχουν τόσες παραλλαγές που μπορείς να κάνεις σε χρόνο dt. Οι ειδικοί αγαπούν την αλογοουρά καθώς ταιριάζει σε όλες, μπορεί να βγάλει το πιο girly εαυτό σου, είναι εύκολη, γρήγορη και σου προσφέρει μια απελευθέρωση.

Ασχέτως απ’ το αν έχεις ίσια ή σγουρά μαλλιά, ξανθά ή μαύρα, υπάρχουν παραλλαγές της κοτσίδας που μπορείς να κάνεις και μόνη σου είτε θέλεις να πας στο γραφείο είτε να πας για ένα καφέ/ ποτό.

Εύκολα χτενίσματα που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν!

Παραλλαγές της κοτσίδας που αξίζει να δοκιμάσεις

Όσο πιο ψηλά, τόσο το καλύτερο

Celebrities όπως η Rhanna και η Zendaya υιοθετούν ένα πιο ροκ στιλ, πιάνοντας τα μαλλιά τους μια πολύ ψηλή αλογοουρά. Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε την Ariana Grande που έκανε αυτόν τον κότσο, trend.

Όσο πιο ψηλά πιάνεις τα μαλλιά σου αλογοουρά τόσο πιο ροκ και πιο ενδιαφέρον.

Αξεσουάρ

Θέλεις να κάνεις την αλογοουρά σου ακόμη πιο ενδιαφέρουσα; Αυτό που χρειάζεσαι είναι μερικά αξεσουάρ. Υπάρχουν πολλά brand εκεί έξω που λανσάρουν αξεσουάρ αποκλειστικά για τα μαλλιά.

Από clip μέχρι διάφορες μικρές πέρλες, όλα είναι αποδεκτά. Μπορείς να πιάσεις τα μαλλιά σου ψηλά και να προσθέσεις μερικά αξεσουάρ στην κοτσίδα σου, όπως ακριβώς στη φωτογραφία. Παίξε, πειραματίσου και κράτα αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

Βάλε λίγο όγκο

Λίγος όγκος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Αν τα μαλλιά σου τείνουν να είναι πιο φλατ, μπορείς να προσθέσεις λίγο όγκο με τη βοήθεια μιας βούρτσας και με λίγη λακ για να κρατήσουν.

Μην το παρακάνεις γιατί το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό και κάπως αφύσικο.

Αντί για κοκαλάκι… μαλλιά

Αν δεν θέλεις να φαίνεται το κοκαλάκι σου, τότε μπορείς να πιάσεις την αλογοουρά με μια τούφα από τα μαλλιά σου. Αυτό που ουσιαστικά κάνεις είναι να πιάνεις κανονικά τα μαλλιά σου κοτσίδα με ένα κοκαλάκι. Ωστόσο, άφησε μια μικρή τούφα για να κρύψεις το κοκαλάκι ώστε να μην φαίνεται.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο φρέσκο και κομψό.

Κορδέλες

Οι κορδέλες είναι huge trend. Πιάσε τα μαλλιά σου έναν πιο χαμηλό και χαλαρό κότσο και αντί για το κλασικό σου κοκαλάκι βάλε μια κορδέλα.

Αυτό το look είναι περισσότερο vintage, girly, κομψό και πολύ το αγαπάμε. Είναι μια εναλλακτική που πρέπει να δοκιμάσεις.

Πλεξούδα

Ουσιαστικά δεν πρόκειται ακριβώς για κοτσίδα… αλλά πλεξούδα. Μπορείς να πιάσεις τα μαλλιά σου αλογοουρά σε ένα μέσο σημείο (όχι πολύ ψηλά αυτή τη φορά) και να τα κάνεις στη συνέχεια μια πλεξούδα.

Από απλή πλεξούδα μέχρι ψαροκόκαλο, θα κάνεις το στιλ σου λίγο πιο ενδιαφέρον.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News