Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει προκαλέσει μια σειρά από αλλαγές στη ζωή μας, έχουμε αλλάξει και τον τρόπο που περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Συνήθως είχες ανά δεύτερη εβδομάδα ραντεβού με την nail artist σου, όμως, τώρα οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Επομένως, είναι λογικό να έχεις περάσει ξαφνικά μια μεγάλη περίοδο όπου έχεις αφήσει τα νύχια σου χωρίς να είναι βαμμένα και πίστεψέ μας είναι για καλό! Όμως, ίσως έχεις παρατηρήσει ότι είναι αδύναμα. Αν ξεφλουδίζουν τα νύχια σου και σένα μην σε πιάνει πανικός, απλά διάβασε για να μάθεις τι μπορείς να κάνεις!

Όταν τα νύχια σου ξεφλουδίζουν ίσως έχεις παρατηρήσει ότι η επιφάνεια φεύγει σε στρώσεις και αυτό σε κάνει να ανησυχείς.

Πάμε να ξεκινήσουμε απ’ τα θετικά; Το τζελ δεν είναι επιβλαβές για το φυσικό σου νύχι με τέτοιο τρόπο επομένως δεν φταίει αυτό για το ξεφλούδισμα. Μπορεί όμως να φταίει το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται ή δεν αφαιρείται σωστά το μανικιούρ.

ξεφλουδίζουν τα νύχια
Pixabay

Η άγαρμπη απομάκρυνση του τζελ ή του ημιμόνιμου μπορεί να προκαλέσει φθορά στο νύχι, να το κάνει πιο αδύναμο και συνεπώς να ξεφλουδίζει.

Πώς θα σταματήσουν να ξεφλουδίζουν τα νύχια σου;

Συμβουλή #1: Μην τραβήξεις τη στρώση που ξεφλουδίζει

Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να ξεκολλήσεις αυτή τη στρώση νυχιού, μην το κάνεις! Το νύχι θα πρέπει να επιδιορθωθεί μόνο του.

Συμβουλή #2: Κόψε τα νύχια σου πιο κοντά

Λόγω του ξεφλουδίσματος, μπορεί τα νύχια σου να είναι πολύ δυνατά από τη μία πλευρά, αλλά εξαιρετικά αδύναμα απ’ την άλλη. Αντί να προσπαθείς να διατηρήσεις το μήκος τους, κόψε τα νύχια σου πιο κοντά.

ξεφλουδίζουν τα νύχια
Pexels

Συμβουλή #3: Εφάρμοσε ένα ενισχυτικό βερνίκι νυχιών

Για να αντισταθείς στην επιθυμία να τραβήξεις ό,τι ξεφλουδίζει, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα ενισχυτικό βερνίκι νυχιών για να ενώσεις τις στρώσεις μαζί καθώς μεγαλώνουν. Το εν λόγω βερνίκι έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει και ανοικοδομεί τη δομή των νυχιών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εφαρμόζεις ξανά το βερνίκι κάθε εβδομάδα για να βελτιώσεις τη συνολική αντοχή των νυχιών σου.

Συμβουλή #4: Μην ξεχνάς την ενυδάτωση

Σε μια εποχή που γνωρίζουμε ότι το πλύσιμο των χεριών και η απολύμανση έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, είναι σημαντικό να συμπεριλάβουμε επίσης την ενυδάτωση στο πλάνο μας για να βελτιωθεί η εικόνα των νυχιών και των δαχτύλων μας. Μπορείς να βρεις ειδικά ενυδατικά έλαια για τις άκρες των δαχτύλων σου, όπως αυτά που σου βάζει η nail expert σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News