Το χιόνι είναι μια υπέροχη αφορμή για να βγούμε έξω και να γίνουμε και πάλι παιδιά! Κάτι τέτοιες μέρες απολαμβάνουμε όσο τίποτα να είμαστε όλη μέρα έξω, αλλά τι γίνεται με την επιδερμίδα μας; Δέρμα και χιόνι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να το προστατέψεις.

Όσα συμβαίνουν στο σώμα σου όταν κάνει κρύο! Απ’ την κορυφή μέχρι τα νύχια!

Δέρμα και χιόνι

Ένα απ’ τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, κάτι που στο έχουμε ξαναπεί εάν είσαι φαν των extreme sports, είναι η χρήση αντηλιακού. Η αντανάκλαση του ηλίου αυξάνεται με το χιόνι, επομένως αν βγεις έξω προστάτεψε το πρόσωπό σου με αντηλιακή κρέμα. Σημείωση: Ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες του Χειμώνα χρειάζεται αντηλιακό! Εφάρμοσέ το 30 λεπτά πριν πας την βόλτα σου.

Δέρμα και χιόνι
Pexels

Κεφάλαιο ενυδάτωση. Το κρύο αφυδατώνει το δέρμα μας και συχνά νιώθουμε να μας “τραβάει”. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε την σωστή εφαρμογή της ενυδατικής μας κρέμας. Παράλληλα, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποιες φορές την εβδομάδα μια ενυδατική μάσκα προσώπου.

Τα χέρια σου χρειάζονται ειδική φροντίδα στο ψύχος. Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να φοράς γάντια όταν κυκλοφορείς στο κρύο και εννοείται εάν πιάνεις το χιόνι. Επιπλέον, χρησιμοποίησε μια καλή κρέμα χεριών με ενυδατική δράση.

Πώς θα αποφύγεις τα ξηρά χέρια, τώρα που κάνει κρύο!

Δέρμα και χιόνι
Unsplash/Tamara Bellis

Όσον αφορά τα χείλη σου, το κρύο μπορεί να τα επηρεάσει δραματικά. Ξηρότητα και σκασίματα είναι πολύ συνηθισμένα λόγω του ψύχους. Προμηθεύσου ένα προϊόν με επουλωτική δράση ενώ ένας τρόπος για να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα είναι να προστατεύσουμε με βαζελίνη. Όταν αρχίσεις να νιώθεις ότι τα χείλη σε «τραβάνε», τότε σημαίνει ότι έχουν αφυδατωθεί και ξεραθεί. Η βαζελίνη δεν θα αφήσει τα χείλη να ξεραθούν και άλλο ώστε να δημιουργηθούν πληγές.

Scrub με άρωμα καραμέλας και πες αντίο στα σκασμένα χείλη

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News