Θες να βγεις, έχεις ετοιμαστεί και τι να δεις… σπυράκι στο πρόσωπο ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένεις. Πώς να κρύψεις το σπυράκι που σε ταλαιπωρεί; Τι να κάνεις για να μην φαίνεται;

Άτιμο πράγμα το σπυράκι, εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά χωρίς να το περιμένεις και άντε να το κρύψεις. Μην αγχώνεσαι, όμως, γιατί με αυτές τις συμβουλές η ζωή σου θα γίνει πιο εύκολη και δε θα χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι κάθε φορά που βγάζεις σπυράκι, ακόμα κι αν ετοιμάζεσαι να βγεις ραντεβού.

Όσα ΔΕΝ πρέπει να κάνεις όταν βγάλεις ένα σπυράκι

Πώς να κρύψεις το σπυράκι που σε ταλαιπωρεί;

Βήμα 1: Καθαρισμός

Πριν ξεκινήσεις να βάφεσαι και να βάζεις οτιδήποτε στο πρόσωπό σου, καθάρισέ το. Πλύνε το σχολαστικά, απομάκρυνε κάθε ίχνος λιπαρότητας, αλλά πρόσεχε μην μαλακώσει και πολύ το σπυράκι και ανοίξει η πληγή.

πώς να κρύψεις το σπυράκι
Freepik

Βήμα 2: Φαρμακευτική κρέμα

Αυτό που πολλές γυναίκες ξεχνούν είναι η φαρμακευτική κρέμα, η οποία είναι πολύ χρήσιμη για να αντιμετωπιστεί άμεσα το σπυράκι, αλλά και να μην μολυνθεί αν υπάρχει ανοιχτή πληγή.

Βήμα 3: Ενυδατική αλλά με προσοχή

Μην φοβηθείς να απλώσεις την ενυδατική στο πρόσωπό σου, επειδή έβγαλες σπυράκι, όμως καλύτερα να αποφύγεις αυτή την περιοχή, ειδικά αν έχεις ήδη εφαρμόσει την φαρμακευτική σου κρέμα. Αν η ενυδατική βρεθεί και στο σημείο που είναι το σπυράκι κανένα πρόβλημα, όμως καλύτερα να μην μαλακώσει πολύ η περιοχή αυτή.

πώς να κρύψεις το σπυράκι
FreePik

Βήμα 4: Concealer

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος που όλες ξέρουμε για να κρύψουμε τα σπυράκια είναι το concealer. Εφάρμοσε μια μικρή “κουκκίδα” concealer με μια βούρτσα απευθείας στο σημείο που το δέρμα σου είναι πιο κόκκινο ή εκεί που υπάρχει το σπυράκι. Κάνε απαλές, ταμποναριστές κινήσεις με καθαρά τα δάχτυλά σου και μετά ανάμειξε τις άκρες μόνο γύρω από το σημείο όπου ξεκινά η κοκκινίλα. Αυτό θα κάνει το δέρμα πιο ομοιόμορφο ενώ το προϊόν δεν θα φύγει από το σημείο.

Δες εδώ τον τρόπο!

Βήμα 5: Πούδρα

Συνέχισε κανονικά το μακιγιάζ και στο τέλος κάλυψε το σημείο με διάφανη πούδρα έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο σταθερό.

Έχεις ακμή; Αυτές οι μάσκες προσώπου θα καταπολεμήσουν τα σπυράκια σου σε χρόνο dt!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News