Η τελευταία ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα σε φωτογραφίες- Συγκίνηση και πλήθος κόσμου να τον χειροκροτά
ΕΙΣΟΔΟΣ

Η τελευταία ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα σε φωτογραφίες- Συγκίνηση και πλήθος κόσμου να τον χειροκροτά

Σταυρούλα Πεταλιού
γράφει #photos

Ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε την τελευταία του ομιλία ως Πρόεδρος των ΗΠΑ λίγο πριν παραδώσει τα κλειδιά του λευκού οίκου στον διάδοχο του, Ντόναλντ Τραμπ, και πλήθος κόσμου βρέθηκε στο πλευρό του.

Οι προετοιμασίες στο συνεδριακό κέντρο ΜακΚόρμικ ξεκίνησαν αρκετές ώρες πριν από την ομιλία, ενώ, όπως έγινε γνωστό από τα διεθνή Μέσα τα δωρεάν εισιτήρια που είχαν διατεθεί για τους πολίτες είχαν εξαντληθεί ήδη από το Σάββατο.

Τα μέτρα ασφαλείας για την ομιλία του Μπ. Ομπάμα ήταν δρακόντεια και έτσι είχε δοθεί εντολή σε όσους θα έδιναν το παρών να φτάσουν στο συνεδριακό κέντρο αρκετή ώρα νωρίτερα.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ δε μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του όταν μιλούσε στον λαό της Αμερικής και έτσι σκούπιζε τα μάτια του από τα οποία έτρεχαν δάκρυα.

Στο πλευρό του βρίσκονταν η σύζυγος του και η κόρη του οι οποίες ανέβηκαν και στη σκηνή που είχε στηθεί.

Η σύζυγος του Μισέλ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της όταν ο σύζυγος μιλούσε γι΄αυτή και έλεγε πόσο περήφανος νιώθει.

Όταν μάλιστα ανέβηκε στη σκηνή τον αγκάλιασε σφιχτά δείχνοντας του πως τον λατρεύει.

Στη σκηνή εκτός από τη σύζυγο και την κόρη του απερχόμενου Προέδρου ανέβηκαν και οι στενοί συνεργάτες τους οποίους ευχαρίστησε για τη βοήθεια τους όλα αυτά τα χρόνια.

Το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί αποθέωσε τον απερχόμενο Πρόεδρο και έτρεξε μετά το πέρας της ομιλίας να του πιάσει το χέρι και να τον συγχαρεί για όλα όσα έκανε για την Αμερική.

 

Διαβάστε επίσης:

Δακρυσμένος ο Ομπάμα αποχαιρέτησε από το Σικάγο τους Αμερικανούς (Photos-Video)

photos:chicagotonight.wttw.com, Associated Press,theguardian.com, dailymail.co.uk