Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει προκαλέσει χαμό στα social media με την παρουσία του, με την κουστουμάρα του, την μηχανη του και γενικά όλο αυτόν τον νέο αέρα που φέρνει. Οι γυναίκες τον λιμπίζονται, οι άντρες τον ζηλεύουν και τα τρολ «καννιβαλίζουν» τις φωτογραφίες του.

Έχουν κυκλοφορήσει λοιπόν στο ίντερνετ δεκάδες φωτογραφίες «πειραγμένες» με τον Υπουργό των Οικονομικών, και αυτές κατά την γνώμη μας είναι οι καλύτερες.

Η φωτογραφία αριστούργημα, 100 χρόνια μπροστά από τις υπόλοιπες. Εδώ ο Βαρουφάκης είναι ο Σποκ απ’το Star Trek και όσο κι αν τον πονάει που θα το πούμε, ναι, του μοιάζει. Όχι απλά του μοιάζει δηλαδή, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ.

Εδώ ισχύει ό,τι και πιο πάνω, απλά δίνεται έμφαση στο αυτί. Μοιάζει σαν να πήγε να βάλει πιο νέος ένα σκουλαρίκι εκεί, να απέτυχε και μαζί να έφυγε και το μισό του αυτί. Ή να κάνει οντισιόν για τον ρόλο του Panthro στους Thundercats.

Έλα ρε φιλεεεεε, όχιιι, αχαχαχα… Εντάξει, μάλλον τον αδικεί λίγο η γωνία λήψης της φωτογραφίας, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και το ενδεχόμενο, όντως να μην έχει μύτη. Δεν τον έχω δει από κοντά.

 

Ο Βαρουφάκης-Superman δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα από πλευράς photoshop, καθώς μάλλον έχει γίνει μέσω της πρωτοποριακής και πολύ επαγγελματικής «Ζωγραφικής» των Windows ’95. Ωστόσο, έχει τον συμβολισμό της η φωτογραφία, αν σκεφτεί κανείς πόσα περιμένουμε από αυτόν.

Φέεεεεεεεεετα. Ο Βαρουφάκης σε κατάσταση ζεν, λιτός, απέριττος, νηστικός προφανώς και ήρεμος, υπερβολικά ήρεμος. Εδώ διακωμωδείται η περίφημη φράση του για τον λιτό βίο. Πάντως, ανεβασμένος εκεί πάνω και μέσα στο δάσος, που όσο να’ναι μια δροσιά την έχει, δεν επιτρέπεται να είναι. Τουλάχιστον να βάλει κάλτσες, θα παγώσει.

«Και θέλω να πω στους εταίρους μας ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι βασικό προαπαιτούμενο για την επιβίωση του Ευρώ. Και όπως είπε και ο Κέινς, ο μεγάλος οικονομολόγος που φυσικά μόνο αριστερό δεν τον λες : «Βρε μελαχρινάκι, με πότισες φαρμάκι, με πότισες φαρμάκι, βρε μελαχρινάκι, ντίπι ντίπι ντίπι ντάι ντιπιντάι ντιπιντάι»