Το «νιώθω παχύς» δεν είναι πια διαθέσιμο στο Facebook

LIKE US ON FACEBOOK

Το Facebook διέκοψε την ύπαρξη του αισθήματος «νιώθω παχύς» από τη λίστα του, μετά από επίθεση μιας ομάδας ατόμων που είπαν ότι είναι σαν να κοροϊδεύει τα εύσωμα άτομα. Οι αντιδράσεις που είχαν προκληθεί για την ύπαρξη του συγκεκριμένου emoticon στο Facebook ήταν μεγάλες και τελικά η ακτιβιστική ομάδα που ξεσηκώθηκε κατάφερε αυτό που επιθυμούσε.

Περισσότερα από 16.700 άτομα υπέγραψαν στην σελίδα που είχε σχεδιαστεί προκειμένου να καταργηθεί το συγκεκριμένο αίσθημα.

«Ακούσαμε από την κοινότητά μας ότι η επιλογή «νιώθω παχύς» που ήταν διαθέσιμη για τις κοινοποιήσεις, θα μπορούσε να ενισχύσει την αρνητική εικόνα που έχει κανείς για το σώμα του, ειδικά στα άτομα που έχουν διατροφικές διαταραχές», είπε το Facebook σε μια δήλωση.

Πριν την κατάργησή της, η φάτσα «νιώθω παχύς» ήταν μια από τις πολλές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χρήστης του Facebook σε μια κοινοποίηση.

Η ακτιβιστική ομάδα Endangered Bodies, θεωρεί την κατάργηση του emoticon μια μεγάλη νίκη.

«Αυτή η επιτυχία μας δείχνει ότι οι άνθρωποι μαζί μπορούν να αλλάξουν πολιτιστικά μηνύματα που είναι τόσο καταστροφικά για την ικανότητά μας να αγαπάμε τους εαυτούς μας και να νιώθουμε άνετα με το σώμα μας», είπε η Catherine Weingarten, που προώθηση την αίτηση για το κατέβασμα του αισθήματος.

Υπάρχουν τόσες πολλές ακόμα φάτσες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες του Facebook για τα status updates τους. Γι΄αυτό μην αγχώνεσαι, μπορείς ακόμα να νιώσεις εκστασιασμένος, αγαπητός, μεθυσμένος και ανολοκλήρωτος. Τουλάχιστον μέχρι να εμφανιστεί ένα καινούριο που θα προκαλέσει παρόμοιες αντιδράσεις.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved