Κάπου μέσα στη κουζίνα έχεις παραπεταμένο ένα μπουκαλάκι με σόδα μαγειρικής. Ξέθαψέ το και άρχισε να το βλέπεις μ’ άλλο μάτι! Η μαγειρική σόδα είναι ένα πολυεργαλείο και ισχυρός σύμμαχος στην καθημερινότητά μας!

Μέτρα πόσες χρήσεις έχει!

  1. Face Scrub: Φτιάξε μία κρέμα από 3 μέρη μαγειρική σόδα και 1 μέρος νερό για να κάνεις ένα ελαφρύ και άοσμο scrub προσώπου.
  2. Συμπλήρωμα στο σαμπουάν: Βάλε τη συνηθισμένη ποσότητα σαμπουάν στην παλάμη σου και πρόσθεσε μια πρέζα μαγειρικής σόδας, για να καθαρίσεις σε βάθος τα μαλλιά σου και να απομακρύνεις και τα κατάλοιπα των προϊόντων .
  3. Διάλυμα για εγκαύματα από ήλιο: Βάλε 4 κσ μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερού. Ανακάτεψε καλά και βούτα μία πετσέτα. Πέρνα τη πετσέτα πάνω στην καμένη επιδερμίδα και θα ανακουφιστείς άμεσα!
  4. Κρέμα για τσίμπημα κουνουπιού: Φτιάξε μία κρέμα από μαγειρική σόδα και νερό και βάλ’ την πάνω στο τσίμπημα του κουνουπιού, για να σταματήσει να σε φαγουρίζει (αναλογία 2 προς 1).
  5. Αποσμητικό: Βούτηξε τα δάχτυλά σου στη μαγειρική σόδα και πέρνα τη ποσότητα που έμεινε στο χέρι σου στις μασχάλες σου. Θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με το αποσμητικό σου, χωρίς όμως να έχει χημικές ουσίες!
  6. Κρέμα για χέρια: Ανακάτεψε 3 μέρη μαγειρικής σόδας με 1 μέρος υγρού σαπουνιού χεριών και ανακάτεψε καλά!
  7. Κρέμα για γυάλισμα κοσμημάτων: Φτιάξε μία κρέμα για να γυαλίσεις τα κοσμήματα σου. Πρόσθεσε 1/4 φλιτζανιού σόδα και 2 κσ νερό σ’ ένα υγρό σφουγγάρι και τρίψε απαλά , στη συνέχεια, ξέπλυνε το κόσμημα και στέγνωσε πολύ καλά. Αν το κόσμημα είναι χρυσό, πρόσθεσε μισό σφηνάκι ξύδι στη κρέμα σου.