Αν δεν έχεις κάνει ποτέ μέχρι τώρα σεξ στη ζωή σου, είναι λογικό! Τότε, το αίμα μετά την σεξουαλική επαφή σημαίνει ότι άρχισες και επίσημα την ερωτική σου ζωή. Αν πάλι, έχεις κάνει πολλές φορές στην μέχρι τώρα πορεία σου σεξ και δεις αίμα, πρέπει να ανησυχήσεις!

Για ποιους λόγους μπορεί να βγάλεις αίμα μετά την σεξουαλική επαφή;

  1. Τραυματίστηκες; Αυτό είναι μέσα στα πράγματα που μπορεί να συμβούν. Αυτή την φορά είχατε λίγο πάθος και λίγο ένταση παραπάνω. Ειδικά, αν έχει περάσει καιρός από την τελευταία σου σεξουαλική επαφή μπορούμε να πούμε ότι δικαιολογείται. Αν, όμως, δεν μιλάμε για λίγο αίμα και αναφερόμαστε σε αιμορραγία καλό θα ήταν να επισκεφτείς αμέσως τον γιατρό σου.
  2. Μήπως έχεις ινομυώματα; Σου έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν για τα ινομυώματα και σου έχουμε εξηγήσει τι ακριβώς είναι. Τα ινομυώματα βρίσκονται πολύ κοντά στην ενδομητρική κοιλότητα και έτσι η εμφάνιση μικρής ποσότητας σκουρόχρωμου αίματος μετά τη σεξουαλική επαφή μπορεί να αποτελέσει μία από τις ενδείξεις ότι τα τραυμάτισες.
  3. Τραχηλίτιδα: Αν εκτός από το αίμα έχεις έντονους πόνους και παρατηρείς και δυσοσμία στα κολπικά σου υγρά μπορεί να πάσχεις από τραχηλίτιδα. Πρόκειται για μια από τις πιο συνήθεις λοιμώξεις της ευαίσθητης περιοχής και με την κατάλληλη θεραπεία αντιμετωπίζεται σε μικρό χρονικό διάστημα.
  4. Κολπίτιδα: Η κολπίτιδα εκτός από αίμα μετά την σεξουαλική επαφή έχει ως ένδειξη και την έντονη φαγούρα. Πρόκειται για μια πάθηση που δημιουργείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
  5. Κακοήθεια στο ενδομήτριο: Εδώ μιλάμε για κάτι φανερά πιο σοβαρό που βέβαια έχει τρόπους θεραπείας. Πρέπει να επισκεφτείς το γιατρό σου και ανάλογα με το στάδιο της κακοήθειας αυτός θα κρίνει ποια είναι η πιο κατάλληλη θεραπεία για τον οργανισμό σου.