Ενώ οι ρίζες των μαλλιών σου είναι υγιής και λαμπερές οι άκρες τους, είναι ξεσταχυασμένες, φυσικά ο λόγος δεν είναι άλλος από την ψαλίδα. Το αιώνιο πρόβλημα που έχουν οι άκρες των μαλλιών σου, δεν καταπολεμάται από την μία μέρα στην άλλη, εκτός και αν αποφασίσεις να τα κουρέψεις τις ταλαιπωρημένες περιοχές.

Μπορείς αφού, όπως , είπαμε τα κουρέψεις λίγο πρώτα στη συνέχεια να τα επιμεληθείς  με τον τρόπο που τους αρμόζει γιατί αν δεν το κάνεις, η ψαλίδα θα εμφανιστεί ξανά και δεν το θες.

Πώς, λοιπόν, μπορείς να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από την ψαλίδα ;

  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία: Όσο περίεργο και να σου φαίνεται ακόμα και να μην χρησιμοποιείς πρέσες και ψαλίδια ισιώματος, κάνεις κακό στα μαλλιά σου, μόνο και μόνο με το θερμό αέρα από το πιστολάκι. Για αυτό την επόμενη φορά βάλε το στον κρύο, ή ακόμα καλύτερα, άστα να στεγνώσουν μόνα τους.
  • Ξέμπλεξέ τα σωστά: Οι κόμποι και τα μπερδέματα ενισχύουν την ψαλίδα των μαλλιών σου, μην ξεχνάς όμως εκτός από το να τα ξεμπλέκεις, να τα λούζεις σωστά, όπως, σου μάθαμε.
  • Φάε σωστά: Οι βιταμίνες που προσλαμβάνει ο οργανισμός σου από τις τροφές, είναι πηγή δύναμης. Να θυμάσαι ακόμα και η υγεία των μαλλιών μας πηγάζει από μέσα και αντανακλάται εξωτερικά.
  • Βάλε λάδι καρύδας: Οι ευεργετικές ουσίες του λαδιού της καρύδας θα κάνουν την ψαλίδα να ανήκει στο παρελθόν .
  • Σταμάτα να τα βάφεις: Τώρα που είναι καλοκαίρι άστα να ξεκουραστούν και ας ξεθωριάσουν.
  • Πρόσεχε τις κοτσίδες σου: Ακόμα και ένα απλό λαστιχάκι μπορεί να κόψει τα μαλλιά σου και να τους δημιουργήσει ψαλίδα, για αυτό προτίμησε τα απλά και όχι τα σφιχτά πιασίματα.

 

Tip!

Καλό θα ήταν αν έχεις πολύ μακριά μαλλιά το βράδυ να πιάνεις χαμηλό κότσο για να μην μπερδεύονται.