Αντιμετωπίζεις σοβαρά προβλήματα αϋπνίας και δεν ξέρεις τι να κάνεις για να μπορέσεις να επιτέλους να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς σαν πουλάκι. Έχεις δοκιμάσει τα πάντα και δεν έχεις δει καμία διαφορά. Μην αγχώνεσαι! Εμείς είμαστε εδώ και θα μάθουμε ασκήσεις γιόγκα που θα χαλαρώσουν τόσο που θα θες επιτόπου να πας στο κρεβάτι και να κοιμηθείς άνετα.

Πάμε να σου δείξουμε τις ασκήσεις yoga που θα σε βοηθήσουν πολύ και φυσικά να σου εξηγήσουμε φυσικά πως θα τις κάνεις με πολλές λεπτομέρειες.

Με αυτές τις ασκήσεις θα ρυθμίσεις επίσης την αναπνοή σου αλλά και θα γυμνάσεις το κορμί σου.

Ποιες είναι οι δύο ασκήσεις γιόγκα που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς;

Άσκηση πρώτη:

Πήγαινε στο κρεβάτι σου ξάπλωσε. Δώσε δύο λεπτά στον εαυτό σου για να ηρεμήσεις και να απαλλαχτείς από τα αρνητικά που σκέφτεσαι. Το ξέρουμε τα προβλήματα σου είναι πολλά αλλά αν δεν τα αφήσεις πίσω θα σε καταδιώκουν για πάντα. Ξάπλωσε ανάσκελα και πιάσε με τα χέρια σου την κοιλιά σου. Τώρα ξεκίνα τις ανάσες. Πάρε βαθιές αναπνοές ώστε να μπορείς να εστιάσεις στον αέρα που περνάει από μέσα σου. Αν κάνεις τις ασκήσεις σωστά θα μπορέσεις να νιώσεις το διάφραγμα σου να ανεβαίνει την ώρα που θα εισέρχεται ο καθαρός αέρας στο κορμί σου. Τώρα, ήρθε η ώρα της εκπνοής. Την ώρα που θα βγάζεις τον αέρα από το οργανισμό σου, μπορείς να λυγίζεις τα πόδια σου και να τα πηγαίνεις προς την κοιλιά σου.

Άσκηση δεύτερη:

Ξάπλωσε ξανά στο κρεβάτι και πιάσε το ένα πόδι σου με τα δύο σου χέρια. Πάρε μεγάλη ανάσα και την ώρα που θα ανασαίνεις δίπλωσε τα πόδια σου όσο πιο πολύ μπορείς προς το στήθος σου. Όταν ακουμπήσεις το πόδι σου στήθος, κράτα την ανάσα σου για όσα περισσότερα δευτερόλεπτα μπορείς. Την ώρα που ξεκινάς να εκπνέεις κατέβασε τα πόδι σου χαλαρά. Αφού τελειώσεις με το ένα πόδι, πιάσε και το άλλο σου πόδι με τον ίδιο τρόπο και επανέλαβε την διαδικασία.

Σημείωση!

Για να δεις αποτελέσματα πρέπει να κάνεις αυτές τις δύο ασκήσεις γιόγκα καθημερινά τουλάχιστον για μία με δύο εβδομάδες. Μην περιμένεις μία μόνο εφαρμογή και με λίγα μόνο λεπτά ασκήσεις θα λύσεις το χρόνιο πρόβλημά σου.