Στο παρελθόν σου έχουμε πει τι πρέπει να φας και ποιες συνήθειες πρέπει να υιοθετήσεις αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με το πεπτικό σύστημα σου. Αυτή την φορά θα σου μιλήσουμε πάλι για το μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεις αλλά, θα το πάρουμε λίγο αντίστροφα. Θα σου πούμε ποιες είναι οι τροφές που μπλοκάρουν το πεπτικό σύστημα σου και σε κατατάσσουν στην κατηγορία των δυσκοίλιων ανθρώπων.

Αν, λοιπόν, βγάλεις από το καθημερινό σου διατροφολόγιο αυτές τις «επικίνδυνες τροφές» θα νιώσεις καλύτερα και θα σταματήσεις να δημιουργείς πρόβλημα στο πεπτικό σύστημα σου.

Ποιες είναι οι τροφές που μπλοκάρουν το πεπτικό σύστημα σου;

  1. Μπανάνες: Οι μπανάνες είναι μια τροφή παγίδα! Αν τις φας όταν είναι άγουρες μπορεί να μπλοκάρουν το πεπτικό σύστημα. Ενώ, αν είναι ώριμες και μαλακές θα έχεις ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό και πώς εξηγείται; Όλα έχουν να κάνουν με το άμυλο που περιέχουν. Όταν οι μπανάνες είναι άγουρες έχουν λιγότερο άμυλο και έτσι μπλοκάρουν το πεπτικό όταν, όμως, ωριμάζουν το άμυλο τους αυξάνεται.
  2. Γαλακτοκομικά προϊόντα: Αν αγαπάς τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με το πεπτικό σύστημα. Η λακτόζη προκαλεί φούσκωμα στο έντερο και μπλοκάρει την λειτουργία του.
    milk-ipop.gr
  3. Σοκολάτα: Αν έχεις πρόβλημα στο έντερο σου και το πεπτικό σου σύστημα δεν δουλεύει καλά καλό θα ήταν να ξεχάσεις την σοκολάτα όσο και αν την αγαπάς. Η σοκολάτα περιέχει μεγάλες ποσότητες λίπους και έτσι επιβραδύνει την διαδικασία της πέψης. Επίσης, δεν επιτρέπει τις έντονες μυϊκές συσπάσεις και έτσι επιβραδύνει επίσης και την μετακίνηση των τροφών μέσω του εντέρου.
    choco-ipop.gr
  4. Μαύρο τσάι: Αν αγαπάς το μαύρο τσάι και πίνεις καθημερινά μια κούπα καλό θα ήταν να το ξεχάσεις. Αντικατέστησε το μαύρο τσάι με κάποιο άλλο βότανο και θα δεις διαφορά από τις πρώτες κιόλας ημέρες.