Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Πιθανότατα δεν σου φταίει κανένας άλλος αλλά τα λάθη που έκανες χθες το βράδυ! Μπορεί να μην θέλουμε να το παραδεχθούμε αλλά για τα περισσότερα προβλήματα μας φταίμε εμείς και κανένας άλλος. Έτσι και για τα προβλήματα ύπνου, την ευθύνη έχουν οι λάθος αποφάσεις που παίρνουμε ή τα λάθος πράγματα που κάνουμε – ή δεν κάνουμε – κατά τη διάρκεια της ημέρας και πριν πάμε στο κρεβάτι.

Ποια είναι τα λάθη που έκανες χθες το βράδυ;

Κατανάλωσες μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης πριν κοιμηθείς

Αν θέλεις να κοιμηθείς σαν άνθρωπος καλό θα ήταν να αποφύγεις τις θερμιδικές βόμβες γεμάτες πρωτεΐνη λίγο πριν κοιμηθείς! Η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να την χωνέψει ο οργανισμός, κάνοντας το σώμα να εργάζεται σκληρά, ενώ προσπαθείς να κοιμηθείς. Άσε κάτω το burger και διάλεξε κάτι από αυτά!

Κάνεις καυτό μπάνιο πριν πέσεις για ύπνο

Η θερμοκρασία του σώματος σου θα πρέπει να μειωθεί για να καταφέρει ο οργανισμός σου να σε αφήσει να κοιμηθείς. Εάν κάνεις ένα ζεστό ντους πριν από το κρεβάτι, βάζεις πιο δύσκολα στον οργανισμό σου με αποτέλεσμα να τα παρατήσει και να χρειαστείς τουλάχιστον 1,5 έως 2 ώρες μέχρι να καταφέρεις να σε πάρει ο ύπνος!

Έχεις κακή στάση σώματος κατά τη διάρκεια της ημέρας

Η σωστή στάση σώματος κατά τη διάρκεια της μέρας θέτει τις βάσεις για να έχεις έναν καλό ύπνο το βράδυ! Αν έχεις σε όρθια στάση κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά τη διάρκεια του ύπνο ο οργανισμός θα έχει λιγότερους μυϊκούς πόνους να αντιμετωπίσει και έτι θα κοιμηθείς πολύ καλύτερα!

Αγχώνεσαι!

Όταν το άγχος αυξάνεται η προσπάθεια να κοιμηθείς απομένει άκαρπη! Αν είσαι αγχωμένος, σήκω από το κρεβάτι και επέστρεψε τουλάχιστον 20 λεπτά μετά!