Μπορεί να γνωρίζεις αυτή την εξωτική ρίζα μόνο από την έντονη αψάδα που δίνει στα φαγητά σου, στις σαλάτες ή ακόμα και σε ειδικές περιπτώσεις στα γλυκά σου. Έχεις πάρει μια ιδέα στο παρελθόν για τις φαρμακευτικές ιδιότητες της ρίζας τζίντζερ αλλά τώρα θα σου το αναλύσουμε περισσότερο με σκοπό να εντάξεις άμεσα στη ζωή σου και εσύ αυτή τη θαυματουργή ρίζα.

Πώς, λοιπόν, μπορεί να σε βοηθήσει το τζίντζερ;

  1. Έχει δυνατή αντιφλεγμονώδη δράση! Τα συστατικά της που ονομάζονται τζιντζερόλες μειώνουν αμέσως τον πόνο.
  2. Μειώνει τον πόνο! Έχει διαπιστωθεί από γιατρούς ότι τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στα οστά τους εξαιτίας κάποιας ασθένειας, όπως, είναι οστεοαρθρίτιδα ή ρευματοειδή αρθρίτιδα ηρεμούν από τους  πόνους και χαλαρώνουν.
  3. Διώχνει μακριά τον καρκίνο. Το τζίντζερ μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό σου από διάφορες μορφές καρκίνου. Όπως, εξακριβώθηκε από μελέτες γιατρών στη Βοστόνη όσοι έβαλαν στη ζωή τους το τζίντζερ μείωσαν τους καρκινικούς δείκτες που είχαν αυξημένους στο παρελθόν.
  4. Αποτοξινώνει και αδυνατίζει! Λόγω της εφίδρωσης που προκαλεί αποβάλλονται οι τοξίνες του οργανισμού και διασπάται με πιο γρήγορους ρυθμούς το συσσωρευμένο λίπος.
Συμβουλή!

Αν διανύεις μια εγκυμοσύνη με πολλές ζαλάδες και εμετούς το τζίντζερ θα σε βοηθήσει πολύ! Βάλε το στη ζωή σου και θα μας θυμηθείς! Αμέσως οι ζαλάδες θα μειωθούν και η τάση για εμετό θα σταματήσει σαν να σε  άγγιξε ένα μαγικό χέρι!