Μύρισε καλοκαίρι και σίγουρα σου μύρισαν και οι βουκαμβίλιες . Μιλάμε για τα πιο γνωστά και χρωματιστά λουλούδια του καλοκαιριού που αναρριχούνται στους τοίχους και κάνουν πιο παιχνιδιάρικο και καλοκαιρινό το σπίτι σου ενώ έχουν ένα απαλό και ελαφρύ άρωμα.

Οι βουκαμβίλιες ανήκουν στα ανθεκτικά λουλούδια που χρειάζονται μόνο νερό και αρκετό χώρο για να εξαπλωθούν. Αγαπούν τις μεγάλες εκτάσεις τοίχου ή μάντρας και ριζώνουν πάνω τους σφιχτά με δύναμη. Αναπτύσσονται σε γρήγορους ρυθμούς αρκεί να τις κλαδεύεις με το που χειμωνιάζει, να τις κερνάς αρκετό νερό και  το μήκος τους θα φτάσει τα 5 με 7 μέτρα. Είναι προτιμότερο να τις φυτέψεις κατευθείαν στο έδαφος από το να τις φυτέψεις σε γλάστρα γιατί οι ρίζες τους μεγαλώνουν μέρα με την μέρα.

Βγαίνουν σε πολλά χρώματα και μπορείς να περιπλέξεις τα κλαδιά τους για να σου χαρίσουν πολύχρωμο φράχτη ή τοίχο. Θα τις δεις να ψηλώνουν και τα φουντώνουν το καλοκαίρι και να μαραίνονται το χειμώνα λες και πενθούν. Για να τις διατηρήσεις, όμως, το χειμώνα όσο και να τις βλέπεις ξεραμένες θα πρέπει να συνεχίζεις να τις ποτίζεις και να μην τις παραμελείς.

Συμβουλή!

Η πιο σημαντική βοήθεια για να τις δεις να είναι ψηλές και υγιείς είναι να τους βάζεις κάλιο στις ρίζες και να τινάζεις τα ξεραμένα φύλλα τους.