Αξιοποίησε τη φλούδα της μπανάνας

LIKE US ON FACEBOOK

Αφού απολαύσεις το αγαπημένο σου φρούτο, μη βιαστείς να πετάξεις στα σκουπίδια την φλούδα του. Ψάξαμε και ανακαλύψαμε χρήσεις που μπορεί να έχει η φλούδα της μπανάνας, που ούτε εμείς γνωρίζαμε και θα δώσουν λύσεις σε απλά καθημερινά προβλήματα:

  1. Θέλεις να βγεις και αποφασίζεις να φορέσεις το ξεχασμένο ζευγάρι παπουτσιών. Παρατηρείς ότι έχασαν τη γυαλάδα τους με το πέρασμα του χρόνου και ετοιμάζεσαι να τα επιστρέψεις στην θέση τους. Μηηηη το κάνεις! Δεν χρειάζεται να κατσουφιάζεις. Πάρε μια μπανανόφλουδα και τρίξτην ελαφρά πάνω στα παπούτσια. Μέσα σε ένα λεπτό θα μοιάζουν καινούργια.
  2. Σε τσίμπησε κάποιο έντομο και υποφέρεις από φαγούρα; Πάρε τη φλούδα και τρίξτε την εσωτερική της πλευρά πάνω στο σημείο που σε τρώει, επανέλαβε μία, με δύο φορές και το δέρμα σου θα μοιάζει πιο φρέσκο από ποτέ.
  3. Χρησιμοποίησε τη φλούδα επίσης και σαν καθαριστικό προσώπου αν ξέμεινες από γαλάκτωμα, ξέπλυνε με νερό και πίστεψέ μας, θα έχεις τέλεια αποτελέσματα, αφήνοντας μια υπέροχη, καλοκαιρινή, μυρωδιά στο δέρμα σου.
  4. Πολτοποίησε την ελαφρά στο μπλέντερ ή ακόμη και με ένα πιρούνι, στη συνέχεια βάλε τον πολτό, μέσα στο χώμα σε σημεία που να συνορεύει με τις ρίζες των φυτών. Τα φυτά σου θα πάρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά (όπως το κάλιο) που περιέχει το φρούτο και θα ξαναζωντανέψουν, με ένα φυσικό και οικονομικό τρόπο.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved