Προσπάθειες να κλείσει η αξιολόγηση- Συνεδρίαση του EWG και συνάντηση Τσακαλώτου- Μοσκοβισί
ΕΙΣΟΔΟΣ

Προσπάθειες να κλείσει η αξιολόγηση- Συνεδρίαση του EWG και συνάντηση Τσακαλώτου- Μοσκοβισί

The Newsroom
γράφει #Κόσμος

Σήμερα, Πέμπτη, συνεδριάζει το EuroWorking Group προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την δεύτερη αξιολόγηση και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Ο Ε. Τσακαλώτος θα έχει συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο των επαφών της Κυβέρνησης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Το EuroWorking Group αναμένεται να στείλει θετικά μηνύματα στην Αθήνα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και να τονίσει ότι μένουν ακόμα εκκρεμή ζητήματα.

Παράλληλα, τα μέλη του EWG πιθανότατα να υπενθυμίσουν στην Αθήνα την δέσμευσή της να μείνει προσηλωμένη στη συμφωνία, με αφορμή την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για παροχές προς τις ευάλωτες ομάδες, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους εταίρους.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο MNI, η Αθήνα αναμένεται να στείλει μήνυμα στους δανειστές ότι «μην έρχεστε με μη ρεαλιστικές προτάσεις», ενώ η Ευρωομάδα να ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει να «μείνετε προσηλωμένοι στη συμφωνία και τους κανόνες».

Η συνεδρίαση του EuroWorking Group έχει οριστεί για το απόγευμα της Πέμπτης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στόχος είναι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου.