Περνάς περισσότερες ώρες βλέποντας το laptop απ’ ότι το κρεβάτι σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Είσαι όλη μέρα με ένα laptop και όταν λέω όλη μέρα το εννοώ! Αυτή η προέκταση των χεριών σου, που σε κάνει να «κολλάς» με τις ώρες σερφάροντας στο Διαδίκτυο αποτελεί το δεύτερο σπίτι σου, αφού έχεις φτάσει σε σημείο να κάθεσαι περισσότερες ώρες στον υπολογιστή σου, απ’ ότι στο κρεβάτι σου!

Δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια σου αν δε τσατάρεις λίγο στο Facebook, δε μπορείς να πέσεις στην αγκαλιά του Μορφέα, αν δεν «κολλήσεις» για λίγο στο laptop σου, αναζητάς και εσύ το κινητό σου πριν καλά-καλά ξυπνήσεις! Μην ανησυχείς δεν είσαι ο μόνος, αυτό είναι σίγουρο!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι άνθρωποι κατά μέσο όρο κοιμούνται 8 ώρες και 21 λεπτά, ενώ περνάνε 8 ώρες και 41 λεπτά μπροστά σε οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι 4 στους 10 έφηβους και ενήλικες δηλώνουν ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις, που ξύπνησαν μέσα στη νύχτα από τον ήχο του κινητού τους για να ελέγξουν τα μηνύματα ή τα e-mail τους, ενώ το 81% όσων χρησιμοποιούν smartphone, το έχουν ανοιχτό και κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Ακόμη βάση των αποτελεσμάτων, το 51% δαπανούν περισσότερο χρόνο κάθε πρωί για να τσεκάρουν τα e-mail τους και να μπουν στο Ίντερνετ, το 32% για να ασχοληθούν με την εξωτερική τους εμφάνιση και μόλις το 18% για να φάνε πρωινό!

Σίγουρα, αυτό το «κάψιμο» μπροστά από την οθόνη σου δεν είναι καλό τόσο για τον ύπνο, όσο και για την υγεία σου. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι νέες αυτές συνήθειες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του ύπνου και επομένως στην υγεία των ατόμων, αφού η έλλειψη ύπνου σε βάθος χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, υψηλής πίεσης και διαβήτη.

Επίσης, κάνει το άτομο πιο επιρρεπές σε ψυχικά προβλήματα, όπως οι αγχώδεις διαταραχές και η κατάθλιψη, ενώ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ακόμα και τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών.

Γι’ αυτό αν και εσύ είσαι ένας από αυτούς τους φανατικούς χρήστες της οθόνης, φρόντισε να περιορίσεις λίγο την… τόσο στενή επαφή σου με την οθόνη του laptop, γιατί έχεις παραμελήσει πολύ τον «Μορφέα» τώρα τελευταία…
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved