Μια πετυχημένη επιχειρηματική ιδέα συχνά προέρχεται από την προσωπική ανάγκη του ιδρυτών. Απλώς αποφασίζουν να δημιουργήσουν αυτό που αναζητούσαν και δεν έβρισκαν διαθέσιμο στην αγορά. Κάπως έτσι συνέβη και με την ιδρυτική ομάδα της πλατφόρμας Nannuka. Η Ναταλί Λεβί, η Κατερίνα Λάμπρου και η Λέλα Δρίτσα, ούσες οι ίδιες μητέρες, έφτιαξαν την απόλυτη πλατφόρμα εύρεσης του κατάλληλου επαγγελματία για το παιδί σου. Από ό,τι φαίνεται, γρήγορα όχι απλώς βρήκαν ομοϊδεάτες που αγκάλιασαν την ιδέα, αλλά επεκτείνονται στο εξωτερικό. Μέσα σε όλα αυτά έχουν χρόνο για μια άκρως τιμητική διάκριση, ανάμεσα σε 2.000 startups από 64 χώρες.

 1. Τι είναι η Nannuka και πόσο καιρό λειτουργεί;
 2. Η Nannuka είναι το πρώτο online market στην Ελλάδα που ενώνει τους γονείς με ειδικούς που ασχολούνται με τα παιδιά. Το ερέθισμα για τη δημιουργία τoυ nannuka.gr, ήρθε από την προσωπική μας εμπειρία  ως μητέρες: Kαι οι τρεις μας κάποια στιγμή βρεθήκαμε στην ανάγκη αναζήτησης κάποιου ανθρώπου που θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά όσο λείπουν οι γονείς, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν εύκολο να βρεθεί μέχρι τώρα και έτσι, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε τη Nannuka, ένα ψηφιακό σπίτι για όλους τους ειδικούς που έχουν σχέση με το παιδί και με αυτόν τον τρόπο, να κάνουμε ευκολότερη την καθημερινότητα των γονιών.
  Μετά απο 4 μήνες επιτυχημένης πορείας στην Ελλάδα, άμεσα ανοίγουμε λίγο περισσότερο τα φτερά μας και ξεκινάμε την εξερεύνηση νέων αγορών στην Ευρώπη. Το Nannuka.com είναι ήδη στον αέρα στο οποίο απευθύνονται φυσικά και οι ξένοι κάτοικοι της Ελλάδας.
 1. Πώς προέκυψε το όνομα;
 2. Είχαμε κάνει τόσα πολλά meetings και brainstormings σχετικά με το θέμα του ονόματος που ξαφνικά μια ημέρα σαν να μας ήρθε εντελώς αυθόρμητα. Προέκυψε απο τη λέξη nanny και γιαγιάκα. Θέλαμε κάτι ζεστό και οικείο. Και έτσι γεννήθηκε η Nannuka!
 3. Ποια είναι η ομάδα πίσω από την πλατφόρμα;
 4. Στη Nannuka απασχολούμε πλέον μόνιμα 4 άτομα. Την Μαρία Αρναουτάκη, Project Manager, η οποία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Nannuka, καθώς ήταν μαζί μας απο την αρχή και πίστεψε στην ιδέα όσο και εμείς. Τον Γιάννη Γλαρό ο οποίος είναι και ο developer της Nannuka, την έχτισε δηλαδή απο την αρχή και παραμένει ο άνθρωπος που ακούει τις ανάγκες μας, μας συμβουλεύει και  και χτίζει κάθε μέρα και κάτι καινούριο. Τον Δημήτρη Μπουδράμη ο οποίος είναι υπεύθυνος για το front end developing της Nannuka και μας υποστηρίζει κάθε μέρα σε όλες τις μικρές ή μεγάλες απαιτήσεις μας. Και η νέα μας συνεργάτιδα Χριστιάννα Κοφτερού η οποία είναι υπεύθυνη για το web design και ομορφαίνει το κάθε τι που δημιουργούμε online & offline.
 5. Πόσους χρήστες έχετε;
 6. Mέσα σε λιγότερο απο 5 μήνες έχουμε καταφέρει να έχουμε περισσότερους απο 4.000 χρήστες. Αυτό εκτός του ότι μας τιμά και μας χαροποιεί, συγχρόνως μας αποδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει και την αξία της πλατφόρμας.
 7. Ποιες ειδικότητες μπορεί κάποιος να βρει μέσω της Nannuka;
 8. Οι ειδικότητες της Nannuka καλύπτουν ανάγκες σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης ενός παιδιού. Μπορεί κάποιος να βρει τη μαία και την βοηθό μητρότητας που θα διευκολύνει τη νέα μητέρα, τη βρεφονηπιοκόμο που θα φροντίσει το μωρό μέχρι την νηπιακή ηλικία, την νταντά που θα γίνει μέλος της οικογένειας, την babysitter που θα δώσει τη λύση σε ώρα έκτακτης ανάγκης, τον παιδαγωγό που θα συμβάλλει δημιουργικά και τον εκπαιδευτικό που θα μεταδώσει τη γνώση. Παράλληλα, ο γονιός μπορεί να αναζητήσει στην πλατφόρμα παιδοψυχολόγο, δασκάλους με εξειδίκευση στα αθλήματα, μουσικά όργανα, ξένες γλώσσες, βοηθό στα ταξίδια αλλά και δημιουργική απασχόληση για παιδικά πάρτυ.
 9. Υπάρχει κάποιο σχόλιο/κριτική χρήστη που σας συγκίνησε; Μπορείτε να το αναφέρετε;
 10. Καθημερινά λαμβάνουμε πολύ καλά σχόλια και κριτική για τη δουλειά μας. Επικοινωνούν μαζί μας οι γονείς και μας περιγράφουν πόσο τους βοήθησε η Nannuka να βρουν τον ειδικό που έψαχναν, πόσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο έχουν πλέον στη διάθεσή τους και πώς οι ειδικοί γίνονται σταδιακά μέρος της οικογένειάς τους. Ως μητέρες γνωρίζουμε καλά την ανάγκη βοήθειας με τα παιδιά, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που η υπόλοιπη οικογένεια δεν είναι διαθέσιμη.
 11. Τι βλέπετε για το μέλλον της Nannuka;
 12. Νέες υπηρεσίες, ενδιαφέρουσες συνεργασίες και επιμορφωτικά σεμινάρια θα πλαισιώσουν την πλατφόρμα σύντομα. Και φυσικά ο μεγαλύτερος στόχος, η διείσδυσής της πλατφόρμας  σε ξένες αγορές, ο οποίος έχει αρχίσει ήδη να παίρνει σάρκα και οστά.
 1. Πρόσφατα, λάβατε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό start-up. Τι αποκομίσατε από αυτή την εμπειρία;
 2. Πρόκειται για τον παγκόσμιο διαγωνισμό ‘Get in the Ring’, γνωστό και ως οι ‘Ολυμπιακοί αγώνες των start ups’, με συμμετοχές πάνω από 64 χώρες. Μέσα από 2,000 start ups, η Nannuka ξεχώρισε και διακρίθηκε ως ένα από τα 5 καλύτερα start-ups του κόσμου. Κερδίσαμε ανεκτίμητη εμπειρία, γνωρίσαμε άλλες ομάδες με καινοτόμες ιδέες, αποκτήσαμε γνώσεις μιλώντας με gurus του χώρου και…  κλείσαμε ραντεβού για μελλοντικές επενδύσεις.