Είσαι μοναχικός ή μόνος;

LIKE US ON FACEBOOK

Το να είσαι μοναχικός δεν είναι το ίδιο με το να είσαι μόνος. Εσύ είσαι μοναχικός ή μόνος; Ο τρόπος που ξοδεύουμε το χρόνο μας, όταν είμαστε μόνοι, καθιστά πιο δύσκολο να συνεργαστούμε με κόσμο. Όταν είσαι μόνος ή αισθάνεσαι απομονωμένος, συνήθως στρέφεσαι στο φαγητό, τη τηλεόραση, τα τσιγάρα και το αλκοόλ, για να καλύψεις το κενό στη καρδιά σου. Δανείζεσαι την ευτυχία του αύριο για να καλύψεις τον πόνο του σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, απομονώνεσαι ολοένα και περισσότερο. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί! Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της μοναξιάς είναι να αγαπάς τον εαυτό σου, όχι μόνο να το λες, αλλά να το πιστεύεις και να το πράττεις κιόλας. Μία βόλτα στο πάρκο, ένα ποτήρι νερό ή ένα απόγευμα στο γυμναστήριο , θα απομακρύνουν για λίγο την μοναξιά και θα σε κάνουν να αισθανθείς πολύ καλύτερα!

Όσο κι αν πιστεύεις ότι η ζωή σου έχει καταστραφεί, πάντα υπάρχουν περισσότερα που μπορείς να κάνεις για να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Αγκάλιασε τη ζωή! Όσο περισσότερο την εξερευνείς, τόσο λιγότερο θα νιώθεις μόνος.

Πώς θα τα καταφέρεις:

 1. Βρες τους κατάλληλους ανθρώπους
  Η καταπολέμηση της μοναξιάς, δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχεις περισσότερους ανθρώπους στη ζωή σου – αλλά τους σωστούς! Το πρώτο βήμα είναι να διερευνήσεις τα πάθη σου και να αγαπήσεις τον εαυτό σου, όμως, ακόμη κι αυτά δεν είναι αρκετά. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να μοιραστείς τα πάθη σου με κόσμο. Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλα ή μικρά είναι. Ο κόσμος περιμένει να ακούσει κάθε τρελή σου ιστορία – εμπειρία. Αλλά το τονίζουμε – σε περιμένει. Δε θα έρθει αυτός σε εσένα. Να είσαι περήφανος για τα πάθη σου και να μοιράζεσαι τα όνειρα σου με τους άλλους. Μπορείς να συμμετέχεις σε διάφορες ομάδες ή να ξεκινήσεις να γράφεις σε ένα blog…
 2. Καταπολέμησε τη μοναξιά με ευγνωμοσύνη
  Όταν αισθάνεσαι το κρύο ρίγος της μοναξιάς, να πλησιάζει, τότε μηχανικά τρέχεις να καλυφθείς από μία κουβέρτα, αυτή της αρνητικότητας και της αγανάκτησης. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι σαν αλυσίδες που, όμως, εσύ επιλέγεις να φορέσεις. Είτε το παραδέχεσαι, είτε όχι, απολαμβάνεις τους περιορισμούς που αυτά σου επιβάλλουν. Όμως, έτσι δε θα βρεις ποτέ την ευτυχία. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να σε κρατήσει πίσω…
  Η ευγνωμοσύνη είναι ένα δύσκολο συναίσθημα που, όμως, πρέπει να πυροδοτηθεί μέσα σου. Θυμήσου το ρητό «Έκλαιγα επειδή δεν είχα παπούτσια μέχρι που είδα έναν άνθρωπο που δεν είχε πόδια». Να είσαι ευγνώμων με ότι έχεις στη ζωή σου. Οι άνθρωποι θέλουν να βρίσκονται περιτριγυρισμένοι από όσους αγαπούν τη ζωή και σέβονται τον εαυτό τους. Η ζωή σου μπορεί να είναι το άθροισμα των αποφάσεων και των επιλογών σου, στη πραγματικότητα, όμως, δεν είναι μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα!
 3. Αρνήσου τη μοναξιά
  Σύμφωνα με την AARP, περισσότερα από 40 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, πάσχουν από χρόνια μοναξιά. Πολλοί από αυτούς, επέλεξαν να μείνουν σιωπηλοί. Έτσι, όμως, δεν καταπολεμάτε η μοναξιά. Το να νιώθεις μοναξιά δεν είναι “φυσιολογικό”. Είναι ενάντια στον κοινωνικό σου χαρακτήρα. Ως κοινωνία, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν αυτή. Ως άτομα, οφείλουμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας. Να επιλέξουμε να ζήσουμε καλά. Να αγκαλιάσουμε τα πάθη μας. Να αρνηθούμε τη μοναξιά και να την αντιμετωπίσουμε!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved