Μου πήρε σχεδόν τρία χρόνια, να μακρύνω τα μαλλιά μου και να μην έχουν ίχνος ψαλίδας. Κατάφερα να τα φτάσω περίπου μέχρι τον αγκώνα, να είναι στο φυσικό τους χρώμα, πολύ απαλά, ενυδατωμένα και γενικώς καθόλου ταλαιπωρημένα. Και ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση να τα κόψω. Μου άρεσαν πολύ έτσι.

Μέχρι που μια φίλη μου, η Ντίνα, άκουσε κάπου ότι διάφοροι οργανισμοί συγκεντρώνουν μαλλιά για να τα κάνουν περούκες και να τα δωρίσουν σε παιδιά με καρκίνο. Στο εξωτερικό ειναι πολύ διαδεδομένο αυτό. Ειδικά οι νέοι δωρίζουν τα μαλλιά τους  και “ανεβάζουν” φωτογραφίες στα social media για να ευαισθητοποιήσουν κι άλλους. Η φίλη μου τα έκοψε αμέσως και μου πρότεινε να κάνω το ίδιο βλέποντας τα μαλλιά μου σαν… ξερολούκουμο. Και είπα φυσικά ότι θα το κάνω, αφού είναι για καλό σκοπό.

Ήθελα κι εγώ να βοηθήσω κάπως ένα παιδί που δίνει τη δική του μάχη ενάντια στον καρκίνο. Να σκεφτεί ότι δεν είναι μόνο του, να έχει και πάλι μαλλιά και να πάρει δύναμη να το παλέψει. Στη σκέψη ότι θα βοηθήσω λιγάκι κάποιον, άξιζε να αποχωριστώ τα πλούσια μακριά μαλλιά μου.

Έτσι κι εγώ, απευθύνθηκα στον art director Δημήτρη Χουρμουζιάδη, καθώς ήξερα, ότι συμμετέχει σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με μεγάλη του χαρά, του είπα τι θέλω να κάνω και κατέληξα με ένα μακρύ καρέ.

Το ακόμη καλύτερο, είναι ότι ο Δημήτρης μού είπε πως και τα τέσσερα κομμωτήρια του Mob salons θα κουρεύουν στο εξής δωρεάν όσους και όσες θέλουν να δωρίσουν τα μαλλιά τους γι’ αυτό το σκοπό.

Εγώ έκοψα 25 εκατοστά πολύ πυκνών μαλλιών, νομίζω μια περούκα την κάνουν από μόνα τους. Ελπίζω κάποιο παιδί να τα χαρεί και να πάρει δύναμη για να συνεχίσει τον αγώνα του. Φυσικά η κάμερα του iPop τα κατέγραψε όλα.

 

Αν θέλεις κι εσύ να κάνεις το ίδιο, να ξέρεις ότι πρέπει τα μαλλιά σου να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά, στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα με φυτικές βαφές και χένα. Αν πάλι έχεις κρατήσει από παλιά την κοτσίδα σου ως ενθύμιο, μπορείς να τη δωρίσεις κι αυτήν, αρκεί να μην έχει υγρασία.

 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:

 1. Λούζεις τα μαλλιά σου και τα χτενίζεις πολύ καλά προς τα πίσω.
 2. Τα πιάνεις κοτσίδα και με μια μεζούρα μετράς να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά το μέρος των μαλλιών, που θα κόψεις.
 3. Κόβεις τα μαλλιά λίγο πιο πάνω από το λαστιχάκι και τα στεγνώνεις καλά, αν είναι βρεγμένα.
 4. Μπορείς να τα πλέξεις πλεξούδα ή να τα αφήσεις κοτσίδα και τα βάζεις σε μια αεροστεγή σακούλα (όπως αυτές των τροφίμων).

Μετά τα στέλνεις στον Οργανισμό που προτιμάς:

 1. Locks of Love
  234 Southern Blvd. West Palm Beach, FL 33405-2701
 2. Wigs for Kids -Hair Donations 24231
  Center Ridge Road, Westlake, Ohio 44145
 3. Children With Hair Loss
  12776 Dixie Hwy
  South Rockwood, MI 48179
 4. Children With Hair Loss
  12776 Dixie Hwy
  South Rockwood, MI 48179

Στην Ελλάδα προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμα τέτοιος οργανισμός, αλλά ήδη γίνονται προσπάθειες για να συσταθεί ο πρώτος.