Με συνολικές αποδοχές ίσες ή μικρότερες των 1.300 ευρώ, τότε η επικουρική σύνταξη μετονομάζεται σε προσωπική διαφορά, κάτι το οποίο την αφήνει έκθετη σε νέες μελλοντικές περικοπές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, μια μικρή αλλαγή στο άρθρο 6 της Υπουργικής Απόφασης μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για συντάξεις κάτω των 1.300 ευρώ.

Ο επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων έχει μετονομαστεί σε αναπροσαρμογή. Με την επικουρική σύνταξη να ονομάζεται πλέον προσωπική διαφορά, τίποτα δεν την προστατεύει, σύμφωνα με την εφημερίδα, από μελλοντικά “ψαλιδίσματα”.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις, οι αναπροσαρμογές των συντάξεων πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017.

Μέχρι το Σεπτεμβρίου του 2016, όμως, θα πρέπει να έχει καταχωρηθεί το 10% και αυτό να έχει επανυπολογιστεί σε τελική οριστική εικόνα ως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Παράλληλα, μέχρι την τελευταία ημέρα του έτους θα πρέπει να έχει καταχωρηθεί το 40% και αυτό να έχει επανυπολογιστεί σε τελική οριστική εικόνα ως την 31η Μαρτίου 2017.

Επίσης μέχρι την 31η Μαρτίου 2017 θα πρέπει να έχει καταχωρηθεί το 70% και βέβαια αυτό να έχει επανυπολογιστεί σε τελική οριστική εικόνα ως την 30η Ιουνίου 2017.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC