Το προφυλακτικό από Λάτεξ που όλοι γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε δημιουργήθηκε περίπου το 1930, όταν αντικατέστησε το προφυλακτικό από καουτσούκ. Από τότε πέρασαν πάνω από 80 χρόνια, γνωρίσαμε τεχνολογική επανάσταση, έγιναν σπουδαία ιατρικά επιτεύγματα και το προφυλακτικό άλλαξε ελάχιστα. Δεν νομίζεις ότι είναι καιρός να αντικατασταθεί από κάτι πιο πρακτικό, αλλά εξίσου ασφαλές, ώστε να μην ακούμε και παράλογες δικαιολογίες από επίδοξους ερωτικούς παρτενέρ;

Πριν από ένα χρόνο, το ίδρυμα Bill & Melinda Gates δημοσίευσε μια ανοικτή πρόσκληση που απευθυνόταν σε ερευνητές για να δημιουργήσουν « το προφυλακτικό του μέλλοντος ».

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Wollongong της Αυστραλίας έλαβε χρηματοδότηση για την ανάπτυξη των αντισυλληπτικών της νέας γενιάς.

Αντί για λατέξ, το προφυλακτικό του μέλλοντος θα είναι κατασκευασμένο από «σκληρή υδρογέλη», υλικό που μοιάζει με το δέρμα και μπορεί να αισθάνεται και να δείχνει σαν το ανθρώπινο δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να «ενισχύσει σημαντικά την απόλαυση» κατά τη διάρκεια του σεξ, σε αντίθεση με τα υπάρχοντα προφυλακτικά που οι άνδρες ισχυρίζονται ότι επηρεάζουν την απόλαυσή τους.

Οι υδρογέλες αποτελούνται από νερό και συνδέονται με πολυμερή, καθιστώντας τες πιο μαλακές από το λάτεξ και από τη φύση τους υγρές. Λιπαίνονται από μόνες τους, μπορούν να τεντωθούν και είναι βιοδιασπώμενες, κάτι που τους επιτρέπει να διασπώνται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Η ερευνητική ομάδαμ, με επικεφαλής τον μηχανικό βιοϊατρικής Δρ Robert Gorkin, περιλαμβάνει εμπειρογνώμονες στη βιολογία, τη μηχανική και την επιστήμη των υλικών. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν έρευνες για να εξασφαλίσουν ότι το υλικό είναι κατάλληλο ώστε να προστατεύει από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Αυτή είναι μόνο μία από τις 11 ομάδες που αναπτύσσουν προφυλακτικά για την προώθηση του ασφαλούς σεξ σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και την Υπο-Σαχάρια Αφρική, όπου το AIDS και άλλες ασθένειες εξακολουθούν να μεταδίδονται ανεξέλεγκτα.

Δες το παρακάτω βίντεο για να μάθεις περισσότερα για αυτό το σούπερ προφυλακτικό: