Μπορεί η χρήση της καφεΐνης μεταξύ των δύο φύλων να είναι πολύ διαδεδομένη αλλά εσύ ήξερες ότι o οργανισμός των αντρών και των γυναικών αντίστοιχα αντιδρούν διαφορετικά στην ίδια αυτή ουσία; Δεν το ήξερες; Νόμιζες πως για όλους τους ανθρώπους ισχύει το ίδιο; Κάνεις λάθος! Η καφεΐνη στις γυναίκες επιδρά τελείως διαφορετικά απ΄ ότι στους άντρες και μας το δηλώνουν οι επιστήμονες που το έψαξαν.

Αρχικά, πάμε να σου πούμε αυτό που ισχύει για όλους σχετικά με την καφεΐνη και μετά θα προχωρήσουμε στις πιο ειδικές αποκαλύψεις μας. Η καφεΐνη ,λοιπόν, αυξάνει την αρτηριακή πίεση ενώ παράλληλα μειώνει τον καρδιακό σφυγμό.

Έρευνα, όμως, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον τονίζει πως μεγαλύτερη ανταπόκριση στις ουσίες που περιέχει η καφεΐνη έχουν οι γυναίκες και όχι οι άντρες. Η καφεΐνη στις γυναίκες θα μπορούσαμε να σου πούμε πως έχει περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα! Κάνει τα νευρά τους να βαρούν κόκκινο ενώ, παράλληλα τις εθίζει (πιο πολύ απ’ ότι τους άντρες). Ειδικά η πολυάσχολη γυναίκα  θεωρεί την καφεΐνη απαραίτητη συντροφιά στους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας της και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της.

Εκτός, όμως, από τον εθισμό που προκαλεί η καφεΐνη κρατά το μυαλό πιο ζωηρό στα εξωτερικά ερεθίσματα, στους παράγοντες που το επηρεάζουν και το κάνουν να σκέφτεται. Οι γυναίκες που την καταναλώνουν παίρνουν πιο γρήγορες αποφάσεις που κατά 69% είναι και οι σωστές, όπως, λένε οι επιστήμονες.

Όπως, χαρακτηριστικά δήλωσαν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα αυτή η διαφορά που έχει η καφεΐνη σε άντρες και γυναίκες δεν έχει να κάνει με την έμμηνο ρήση των γυναικών αλλά επηρεάζεται από φυσιολογικούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με τις διαφορές των οργανισμών! Για παράδειγμα επηρεάζεται από τις στεροειδείς ορμόνες ή ακόμα και από ψυχοκοινωνικούς παράγοντες της ζωής του κάθε ατόμου.