Γιατί νιώθουμε άσχημα όταν περνάμε πολύ ώρα στο Facebook!

LIKE US ON FACEBOOK

Την επόμενη φορά που θα έχεις κακή διάθεση, ίσως θα πρέπει να προσπαθήσεις να μειώσεις λίγο το χρόνο που κάθεσαι στο facebook μήπως και αισθανθείς καλύτερα. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ίσως και να το καταφέρεις καθώς οι δύο ειδικοί ψυχολόγοι για τις επιδράσεις των socialmedia που διεξήγαγαν τη μελέτη, είναι πλέον σίγουροι, πως όσο περισσότερο χρόνο κάτσεις στο Facebook, τόσο χειρότερα θα αισθανθείς με το κλείσιμο του υπολογιστή.

Ο λόγος; Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Facebook είναι από τα χειρότερα μέρη στο διαδίκτυο, που θα σε κάνουν να νιώσεις πως σπαταλάς τη ζωή σου.

“Φαίνεται ότι, σε σύγκριση με την περιήγηση στο Internet, το Facebook κρίνεται ως το λιγότερο σημαντικό και χρήσιμο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο διαδικτυακό κόσμο, με αποτέλεσμα όταν το καταλαβαίνουμε, να νιώθουμε άσχημα, όταν περνάμε πολύ ώρα στο Facebook!” τονίζουν οι υπογράφοντες την έρευνα, ChristinaSagioglou Χριστίνα και Tobias Greitemeyer από το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία.

Αυτή η έρευνα έρχεται σε αντίθεση με αυτή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και είχε κάνει το ίδιο το Facebook, στην οποία προσπαθούσε να χειραγωγήσει τη συμπεριφορά των χρηστών του. Σε εκείνη την έρευνα (θα θυμάστε) είχε διαπιστωθεί, πως αν ο χρήστης βλέπει συνεχώς θετικά σχόλια, θα έχει και ευχάριστη διάθεση.

Οι αυστριακοί ερευνητές όμως, διαπίστωσαν, πως όσα θετικά σχόλια και να βλέπει ο χρήστης, αν κάθεται πολύ ώρα στο Facebook τότε θα έχει άσχημη διάθεση. Μάλιστα και από τους 300 αγγλόφωνους και γερμανόφωνους της έρευνας, ούτε ένας δεν αισθάνθηκε καλά μετά από πολύ ώρα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αν είναι έτσι, τότε γιατί συνεχίζουμε να περνάμε ατελείωτες ώρες στο Facebook.

«Επειδή οι άνθρωποι συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ονομάζεται “συναισθηματικό σφάλμα πρόβλεψης,” υποστηρίζουν οι ερευνητές σύμφωνα με ένα τρίτο πείραμα από τη μελέτη. Οι συμμετέχοντες υπέθεταν πως θα αισθανθούν καλύτερα με το να περάσουν πολύ χρόνο στο Facebook.

Αν λοιπόν νιώθεις κι εσύ άσχημα μετά από πολύ χρόνο στο Facebook, τότε δοκίμασε να το ελαττώσεις.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved