Υλικά:

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 ντομάτες
  • 225 γρ. ρύζι
  • 110 ml. ελαιόλαδο
  • 4 κσ ξύδι
  • 1 κγ κάρυ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με νερό και το ξίδι. Αφού βράσουν για περίπου 15 λεπτά, τις σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι, τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις καθαρίζουμε από το κέλυφος.

Στο νερό που έχουν βράσει οι γαρίδες δεν το πετάμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις καθαρισμένες γαρίδες, το μαϊντανό και τέλος προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το κάρυ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για περίπου 2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και ζουμί από τις γαρίδες τόσο όσο χρειάζεται για να βράσει το ρύζι που θα προσθέσουμε αφού πάρει βράση το φαγητό μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.