ADMAN

Μπάρες με σοκολάτα, αμύγδαλα και καρύδα

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1/4 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας
  • 1/4 φλιτζάνι κακάο
  • 1/3 φλιτζάνι αποξηραμένοι χουρμάδες
  • 2 κ.σ. σιρόπι από σφένδαμο
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι

Για τη μεσαία στρώση:

  • ½ φλιτζάνι βούτυρο καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι από σφένδαμο
  • 1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
  • Λίγο αλάτι

Για την πάνω στρώση:

  • ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • 1/4 φλιτζάνι κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι από σφένδαμο

Εκτέλεση:

  1. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σ’ ένα παραλληλόγραμμο ταψί.
  2. Για τη βάση αναμειγνύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ.
  3. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και τοποθετούμε στο ψυγείο.
  4. Για τη μεσαία στρώση: Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά σ’ ένα μπολ (όχι με μίξερ). Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω απ’ τη βάση και παγώνουμε ξανά.
  5. Για την επικάλυψη: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Απλώνουμε πάνω απ’ τις άλλες δύο στρώσεις και βάζουμε ξανά στο ψυγείο. Πασπαλίζουμε με νιφάδες καρύδας προαιρετικά.
  6. Αφού παγώσουν οι μπάρες μας, τις κόβουμε σε κομμάτια.
Photo: Beth Lipton

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved